Tässä ruoka-aiheisia aineistoja tapahtumien järjestämistä varten. Jos haluat tulostaa aineiston, lataa pdf-tiedosto ensin koneellesi alaspäin osoittavasta nuolesta, joka on näkymän vasemmassa yläkulmassa. Avaa tallennettu pdf-tiedosto, jonka jälkeen voit tulostaa sen.

Parempi pakkaus

Taustatietoa pakkauksista

Lajittelumestari kilpailu

Millainen säilyke -kuva

Arkiruoka on järkiruokaa

Martat edistävät kestävää ruokataloutta ja haluavat hillitä ilmastonmuutosta keittiön kautta, sillä ruoantuotanto kuormittaa ympäristöä kolmanneksi eniten asumisen ja liikenteen jälkeen.

Tietoa ja linkkejä on koottu Kestävä arki -sivuille. Piirit järjestävät Arkiruoka on järkiruokaa -ketjukoulutusta ja -ruokakursseja. Kysy lisätietoa omasta piiristä.

Aineistoa:
Arkiruoka on järkiruokaa -esitys

Arkiruoka on järkiruokaa -flyerit

Flyerit on jaettu ravitsemussuostusten mukaisen ruokakolmion lokeroiden avulla osiin. Jokaisessa flyerissä käsitellään kunkin ruoka-aineryhmän terveys- ja ympäristövaikutuksia. Lisäksi flyerissä on myös ruoka-aineryhmään liittyvä ohje.

Merkkitekoja-kampanja
Martat ovat mukana Reilun kaupan, ProLuomun ja Ympäristömerkin vastuullisuuskampanjassa vuonna 2018. Kampanja-aineiston avulla voi pitää tietoiskuja vastuullisten valintojen puolesta. Lisäksi voi koota kaupasta tuote-esimerkkejä vastuullisuusmerkeillä merkittyjä tuotteita tai käydä yhdessä kaupassa tutustumassa niihin ja haastatella kaupan henkilökuntaa kaupan vastuullisuudesta ja vastuullisten tuotteiden valikoimista.

Lisätietoa kampanjasta

Aineistoa:
Merkkitekoja -esitys

Julisteet:
1. Tee merkkiteko
2. Pieni teko – iso kiitos
3. Martat suosittelevat merkkitekoja

Merkkitekoja testi
Merkkitekoja testin oikeat vastaukset

______________________________________________________________

Nauti kevään vihreistä -lehtinen

Jaa sivu