Hetki on käsillä -ompeluseuran voi toteuttaa marttailtana yhdistyksen jäsenille tai kaikille avoimena tai jollekin tietylle kohderyhmälle järjestettynä ompeluseurana.

Hetki on käsillä -työpajassa, uudessa ompeluseurassa, eri-ikäiset ihmiset opettelevat yhdessä tekstiilien korjaustaitoja. Samalla he saavat elämyksiä ja tietoa marttajärjestön historiasta ja suomalaisten vaikuttajanaisten merkityksestä, kun nämä kouluttivat koteja ja innostivat naisia äänestämään sata vuotta sitten. Työpajat liittyvät kiinteästi Marttaliiton kohtuullisen ja vastuullisen kuluttamisen teemaan, jossa tekstiilijätteen vähentämisellä on tärkeä rooli.

suomen kulttuurirahasto logo

Hetki on käsillä -hanke toteutettiin Suomen Kulttuurirahasto tuella vuosina 2016-2017. Hetki on käsillä ompeluseuroja voi järjestää myös hankkeen päättymisen jälkeen.


Meidän naisten asia on tosiaankin kulkenut monen kiirastulen lävitse. Mutta nyt vihdoinkin, monien ponnistusten perästä on oikeus päässyt voitolle. Ihmisyyden, tasa-arvoisuuden aate on astunut meidän maassamme suuren askeleen eteenpäin. Ennakkoluulojen vahva muuri on saatu murretuksi ja sen takana ihana toimintavapaus siintää meille naisillekin.”

”Meidän maamme on tässä suhteessa uran aukaisijana Euroopan maiden seassa. Ja me Suomen naiset olemme ensimmäiset Euroopassa, joille tällaiset oikeudet on annettu. Riemulla täyttää tämä tieto mielemme.”

Ei saa ajatella: en minä osaa. Täytyy opetella, ei auta!” (Alli Nissinen, Emäntälehti, kesäkuu 1906)


Ladattavat aineistot


Käsityöohjeet


Muu materiaali