Itämeripäivää vietetään 26.8.2021 piknikillä luonnon helmassa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Itämeripäivänä Martat pitävät kestäviä elämäntapoja esillä Itämeren näkökulmasta. Jokainen voi omassa arjessaan vaikuttaa Itämeren puhtauteen, myös sisämaassa. Kannustamme Itämeriystävällisiin tekoihin, kuten syömään kestävästi kalastettua lähikalaa ja kasvisruokaa.

Martat ja Marthaförbundet kannustavat jäseniään viettämään Itämeripäivää 26.8. Syyskauden aloituksena järjestetään piknik luonnon helmassa oman yhdistyksen tai ystävien kesken ja nautitaan Itämeri- ja ilmastoystävällisiä tarjoiluja. Piknikin voi toteuttaa myös yhteistyössä marthayhdistyksen kanssa.

Kannustamme yhdistämään piknikkiin roskien keruun ympäristöstä vaikkapa roskakävelynä ennen herkuttelua. Omat jäljet tietenkin siivotaan luonnosta!

Piknikin tarjoiluun ja ohjelmaan saa ideoita Nyyttärit-aineistosta. Aineistoa saa painettuna omasta marttapiiristä. Jokainen yhdistys voi muokata piknikistä itselleen sopivan.

Itämeripäivää voi juhlistaa myös Marttojen Itämerimenulla: Itämeri-menu