Kiinnostaisiko yhdistystänne Pikkukokki-kerhojen pitäminen?

Pikkukokki-kerhoissa koululaiset opettelevat kodin taitoja kuten ruoanlaittoa ja leipomista. Perustaidot tulevat tutuiksi yhdessä puuhaten, hauskasti ja mielenkiintoisesti. Ruoanlaiton rinnalla opitaan esimerkiksi kattamaan pöytä, tiskaamaan astiat ja siistimään keittiö. Kerhossa voidaan myös askarrella ja retkeillä. Kokoontumisajat sovitaan joustavasti: kerho voi kokoontua vaikka kerran kuukaudessa tai jopa viikoittain.

Toiminta-avustushaku marttayhdistyksille lasten kokkikursseihin syksy 2019-kevät 2020

Marttaliiton kotimaan keräyskohteena on ollut kaudella 8/2017-8/2019 järjestössä tehtävä esi- ja alakouluikäisten lasten kokkikurssitoiminnan tukeminen. Toiminnalla vaikutetaan lasten terveellisiin ruokailu- ja välipalatottumuksiin ja vähennetään lasten yksinoloa. Toiminta tukee lasten elämää antamalla heille kodin perustaitoja turvallisessa ympäristössä ja vahvistaa eri ikäisten yhdessä tekemistä, vuorovaikutusta, ja sosiaalista vastuuta.

Marttaliitto jakoi syksyllä 2019 marttayhdistysten järjestämiin lasten kokkikursseihin toiminta-avustuksia. Saimme määräaikaan mennessä 15 hakemusta ja hakemusten summa oli 5600 e. Myönsimme 15 yhdistykselle yhteensä 3700 e. Hakijoille on ilmoitettu päätöksestä 26.9.2019..Toiminta raportoidaan sähköisellä lomakkeella Marttaliittoon 30.3.2020 mennessä ja avustus maksetaan raportoinnin jälkeen.

Lisätietoja voi kysyä Marttaliitosta: teija jerkku@martat.fi

Pikkukokki-sivut

Marttakoulusta löytyy Pikkukokki-sivut. Siellä on ohjaajille vinkkejä ja aineistoja kerhojen pitämiseen. Sivuilta löydät myös Pikkukokkien taitoavainten sisällöt.

Vapaaehtoisten koulutus

Osa marttapiireistä järjestää martoille Pikkukokki-kerhon ohjaajien koulutusta. Kysy piiristä lisää.

”Minkä nuorena oppii, sen osaa aina. Pikkukokki-kerhoissa elää tekemisen riemu toivottavasti mahdollisimman monessa yhdistyksessä!”