Rasisminvastaista viikkoa vietetään 21.-27.3.2022. Haastamme martat ja marttayhdistykset mukaan toimimaan yhdessä rasismia vastaan. Haluamme Marttojen, Partion ja SPR:n yhteistyöllä vastustaa rasismia levein hartein ja tehdä konkreettisia tekoja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Kampanjaviikon aikana voi tempaista vaikkapa jakamalla rasisminvastaisia toimintaohjeita kuuman mehun kanssa tai ehdottamalla paikalliselle kirjastolle teemaan liittyvää kirjavinkkausta. Kannustamme olemaan yhteydessä paikallisiin kumppanijärjestöihin ja toteuttamaan tapahtuman yhdessä! Tapahtumia varten on saatavilla ilmaisia jakomateriaaleja, kuten heijastimia, tarroja, kangaskasseja sekä rasisminvastaiset toimintaohjeet.

Rasisminvastaisen viikon sanoma on merkityksellinen myös tässä ajassa, joten kannustamme marttoja välittämään viestiä kampanjanviikolla omien voimavarojensa mukaan. Yksi vaikuttamisen muoto on sosiaalisen median julkaisut, joita voi tehdä vaikka kotisohvalta käsin.

Tämä on hieno tilaisuus tehdä yhdessä hyvää ja samalla Marttahistoriaa, sillä Martat ovat ensimmäistä kertaa mukana Rasisminvastaisella viikolla. Kerromme Marttaliitosta mielellämme lisätietoa osallistumisesta maaliskuiseen kampanjaviikkoon. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu mukaan antirasismikoulutukseen

Maanantaina 21.3. klo 17.30 – 19.30 pidetään antirasismikoulutus yhteistyössä Marttojen, Partion ja SPR:n kanssa. Koulutuksen toteuttaa antirasistinen ja feministinen kansalaisjärjestö Fem-R. Ilmoittautuminen 17.3. mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/antirasismikoulutus .

Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain sillä viikolla, jolle YK:n rasisminvastainen päivä 21.3. osuu. Suomen Punainen Risti on jo pitkään koordinoinut valtakunnallista rasisminvastaisen viikon kampanjaa Suomessa, ja nyt Martat osallistuvat kampanjaviikkoon ensimmäisen kerran. 

Vuoden 2022 kampanjan ydinviesti on ”Tunnista, tiedosta, toimi”. On tärkeää tunnistaa rasismi arjessa ja rakenteissa, tiedostaa omat ennakkoluulot ja oppia lisää, sekä toimia aktiivisesti rasismia vastaan. Kampanjalla halutaan tänä vuonna erityisesti lisätä tietoisuutta nuorten kokemasta rakenteellisesta rasismista, tarjota alustaa nuorten äänille ja tehdä rasisminvastaisia toimintaohjeita tunnetuksi.