Valtakunnalllinen kässäkahvilapäivä 27.8. innostaa käsillä tekemiseen. Marttaliitto kutsuu kässämarttaryhmät ja marttayhdistykset järjestämään kässäkahviloita samana päivänä eri puolille Suomea. Kässäkahvilapäivän tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä käsitöiden ja marttailun pariin. Kahvila voi olla kaikille avoin, yhdistyksen sisäinen tai useamman yhdistyksen yhteinen. Marttaliitto tuottaa kässäkahvilaan yhteisen materiaalin ja toimintaideoita.

Kässäkahvilapäivän valmistelu

Kässäkahvilapäivä on hyvä järjestää tilassa, jonne ihmisten on helppo tulla. Kaikille avoimen kässäkahvilan voi järjestää mahdollisuuksien mukaan sekä sen hetkiset koronarajoitukset ja ohjeistukset huomioiden esim. kirjastossa, kauppakeskuksessa tai muussa julkisessa tilassa. Kässäkahvilapäivän tapahtuman voi myös toteuttaa verkossa.

Kaikille avoimen kässäkahvilan järjestämisessä tärkeää on tiedotus ja illan markkinointi. Kässäkahvilasta voi tiedottaa vaikkapa Facebookissa, kaupan ilmoitustaululla tai paikallislehdessä. Kässäkahvilaan kannattaa kutsua myös henkilökohtaisesti kasvokkain. Olisiko tämä se tapahtuma, johon jokainen pyytää mukaan oman ystävänsä, tuttavansa tai sukulaisensa, joka ei vielä ole Martoissa?

Kannustamme olemaan yhteydessä alue- tai paikallislehteen. Kässäkahvilasta saa lehteen kivan jutun.
Kässäkahvilaa varten kannattaa hakea piiristä Tule mukaan marttoihin esitteitä ja Martat-lehtiä.

Kässäkahvilapäivän sisältö

Kässäkahvilan sisältö ja kahvilassa tehtävät käsityöt voivat olla jokaisessa kahvilassa erilaisia.
Marttaliitto tekee kässäkahviloille kolme sisältöehdotusta ja niihin tarvittavat ohjeet. Myös näitä ideoita voi soveltaa.

Jaa sivu