Joulu on vahvasti perinteiden aikaa. Monella suvulla ja perheellä on omat perinteensä niin ruoan kuin muun joulun vieton suhteen. Perinteisyys ei kuitenkaan tarkoita paikoilleen pysähtymistä ja pidättäytymistä uusilta tuulilta, vaan perinteet tarjoavat hyvän pohjan, jonka varaan uutta voi turvallisesti rakentaa.

Joulumenu on suunniteltu neljälle henkilölle ja ruokamäärät laskettu niin, että menusta riittää noin kahdelle ateriakerralle, jouluaatolle ja joulupäivälle. Kaiken kaikkiaan ruokaa voi varata ruokailijaa kohden 300–400 grammaa ruokailukertaa kohden. On kuitenkin hyvä muistaa, että ruokailijoilla on yleensä lempiruokia, jolloin tarkkaa menekkiä on mahdotonta arvioida. Joulupöytään ruokaa on mielekästä varata riittävästi, jotta se ei lopu kesken. Ympäristön kannalta ei ole järkevää, jos ruokaa joudutaan heittämään pois, joten kohtuu kannattaa pitää mielessä myös jouluna.

Menu

Rukiiset poroleivokset

***
Tuorejuustotäytteinen possurulla, kermainen karpalokastike
Sitruunainen uunisiika
Limettimarinoitu lohi
***
Mantelinen porkkanavuoka
Kaalicocktail
Persimon-punajuurisalaatti
***
Jouluinen vuokaleipä
***
Luumuinen riisikakku
Vaalea appelsiini-kardemummaglögi
tai
Kuuma omenahuuma

Jaa sivu