Joulukalenteri

Täältä löydät kootusti Marttojen joulukalenterin vinkit! Luukut avautuvat päivittäin myös Marttojen sosiaalisen median kanavilla aina jouluaattoon asti.

1 - Pienet piparitalot

Martat loihtivat tänä vuonna piparitaloista pieniä versioita, jotka sopivat koristeeksi glögilasin reunalle tai vaikka lahjaksi.

Katso ohje

2 - Jääkaappi puhtaaksi

Ennen joulua on hyvä tehdä jääkaapin inventaario ja puhdistus. Pidä huolta myös kylmäketjusta: ruoka säilyy pidempään, kun se ei pääse lämpenemään ostosmatkalla tai kotona pöydällä. Katso jääkaapin puhdistusvideo ja tartu toimeen.

Ohjeita jääkaapin käyttöön ja puhdistukseen

6 - Rauhallista itsenäisyyspäivää

Oi Suomi, katso, sinun päiväs koittaa, yön uhka karkoitettu on jo pois. Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa, kuin itse taivahan kansi sois. Yön vallat aamun valkeus jo voittaa, sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa.

13 - Hyvää Lucian päivää!

14 - Takan luukku puhtaaksi

Joulun aikana ja talvella monet lämmittävät takkaa tai puukiuasta. Helppo tapa puhdistaa nokeentunut lasiluukku, on ottaa hieman tuhkaa kostutettuun talouspaperiin ja pyyhkiä sillä lasi puhtaaksi.

15 - Joulukuusen valinta ja hoito

16 - Kysy martalta -chat ja neuvontapuhelin

Kysy martalta -chat tarjoaa kotitalousneuvontaa verkossa. Myös neuvontapuhelin on apunasi numerossa 050 430 6520. Maksuttomat palvelut ovat avoinna arkipäivinä klo 12–15 laajennetuin aukioloajoin aatonaattona 23.12. klo 12–18.

Lisää tietoa palveluista

23 -Hävitä kinkun paistorasva oikein

Kinkun paistorasvan oikea osoite on joko kastike, paistorasvan keräys tai roskis, sillä se voi aiheuttaa tukkeumia putkistossa. Pahimmillaan rasvatukos voi pakottaa jäteveden purkautumaan viemäristä paineella sisätiloihin.

Katso ohjeet

24 - Hyvää joulua!

Nyt on aika nauttia joulun tunnelmasta, tuoksuista ja herkuista. Hyvää joulua!