Näiden ohjeiden avulla voit tehdä itsellesi tai lahjaksi lämmittävän hartiatyynyn.

Tarvikkeet

  • lanka Huopanen 100 % villa
  • puikot nro 4 tai käsialan mukaan, mitä isommat, sen nopeampi työ on tehdä. Vähen­nä aloitussilmukoiden määrää mitä isompia puikkoja käytät. Työn leveys on ennen huo­vutusta vähintään 50 cm.
  • puuvillakangasta ja kauran siemeniä
  • satiininauhaa n. 1 m, pitsinauhaa n. 1 m sekä villaa koristeluun.

Luo 80 silmukkaa neulepuikoille ja neulo pelkästään oikeaa, kunnes työ on noin 40 cm korkea. Päättele työ ja taita kahtia, virkkaa reunat yhteen kiinteillä silmukoilla, jätä päät auki. Voit vaihtoehtoisesti myös neuloa pyöröpuikoilla valmista putkineulosta.

Huovuta niskatyyny pesukoneessa. Laita ennen huovutusta työn sisälle muovipussi siten, että se tulee kummastakin päästä suuaukkojen yli. Ompele pienin pistoin muovi reunoihin kiinni puuvillalangalla. Käytä kirjopesuohjelmaa 40 ºC ja tavallista pyykin­pesuainetta. Muotoile pussi mittoihinsa voimakkaasti käsillä vetäen. Viimeistele silit­tämällä kuumalla höyryraudalla.

Koristele pussi neulahuovuttamalla haluamallasi väreillä ja kuvioilla. Laita pussin sis­ään superlonia alustaksi aina siihen kohtaan mitä huovutat neulalla. Lopuksi ompele pussin reunoihin pitsit koristeeksi ja vedä parsinneulalla ohutta silkkinauhaa suuaukon sulkijaksi. Ompele puuvillakankaasta sopivankokoinen pussi ja täytä se kauransieme­nillä. Pujota pussi huovutetun päällisen sisään.

Poista villapäällinen aina lämmitettäessä siemeniä mikrossa!

Ohje ja kuvat Reetta Tossavainen

Jaa sivu