Istuinalunen vanhoista farkuista

Materiaali: Käytetyt farkut, käytetty neulepaita, käytetty puuvillapaita.

Tee näin:

  1. Leikkaa pois saumat farkkujen lahkeensuusta ja leikkaa lahkeet 30 cm pituisiksi paloiksi
  2. Ompele leikkaamasi lahkeen palat yhteen, saumat kohdakkain (helpointa, jos saumat ovat ohuet) ja ompele yhteen sisäpuolelta (voit joutua ompelemaan molemmista päistä), niin että saat kaksi yhteen ommeltua putkea.
  3. Leikkaa paidasta lahkeen palojen kokoisia paloja, jotka asetetaan lahkeen palojen sisäpuolelle.
  4.  Ratko irti housujen vyötärönauha ja ompele ratkottu osa yhteen (tai leikkaa vyötärönauha pois housuista). Käytä nappia ja napinläpeä. Vyötärönauha riittää useaan istuinaluseen.
  5. Leikkaa vyötärönauha sopivan pitkiksi paloiksi, jotka asetetaan istuinalusen päälle, ompele muutamia pistoja aluseen niin että paitaosa pysyy paikallaan ja ompele muutamalla pistolla vyötärönauha paikoilleen.
  6. Leikkaa puuvillapaidasta vinokaitaleita. Ne leikataan paidasta vinosti, noin 4 cm levyisiksi, ja tarvittaessa niitä voi liittää yhteen. Taita reunat keskelle ja silitä kaitale.
  7. Ompele vinokaitale sekä istuinalusen että vyötärönauhan ompelemattomalle sivulle. Voit myös siksakata sivut, jos se on mielestäsi yksinkertaisempaa. Ompele uusi napinläpi tai uusi nappi sen mukaan, mitä osaa vyötärönauhasta käytät.

Ladattavat tiedostot

Istuinalunen vanhoista farkuista

Jaa sivu