Painopupu toimii oven tai ikkunan stopparina, kirjatukena kirjahyllyssä, pöytäliinan painona kesäkattauksessa tai muuten vaan koristeena. Painopupu on huovutettu suurehkon kiven päälle veden ja saippuan avulla. Lopullisen ko­ristelun voi tehdä nauhoilla ja helmillä.

Tarvikkeet

  • suurehko kivi
  • villaa, mäntysuopaa
  • lämmintä vettä
  • koristeluun esimerkiksi nauhoja ja helmiä

Huovuta varoen ensin pupun pää ja korvat ja muista jättää huovuttamatta pään alaosa (kaula), josta se huovutetaan kiinni ”kiveen”. Huovuta myös valmiiksi pupun tassut ja jätä kiinnityskohta huovuttamatta.

Pyöräytä kiven päälle kerros villaa ja asettele pää sekä tassut oikeille paikoilleen ja sekoita villoja hie­man keskenään kiinnityskohdasta. Voit myös pyöräyttää hieman ylimääräistä villaa kiinnityskohdan päälle. Aloita huovuttaminen varovasti lämpimän veden ja saippuan sekoituksella. Huovuta kiinnityskohtia varoen niin kauan, että osat varmasti pysyvät kiinni.

Tämän jälkeen huovuta koko pupua ja lopuksi huuht­ele varovasti haalealla vedellä. Anna työn kuivua. Koristele ompelemalla paljetit silmiksi, nappi nenäksi, siimaa viiksiksi ja solmimalla nauha kaulaan.

Vinkki
Huovuta pienen kiven ympärille haluamasi värinen villa. Taivuta rautalangasta tiukka spiraali kiven ympärille ja kiinnitä siihen rauta- tai sidontalangalla ver­hoklipsi. Koristele näin useita erilaisia pikkukiviä ja voit käyttää niitä kesäjuh­lissa pöytäliinan kulmapainona!

Ohje ja kuva Reetta Tossavainen

Jaa sivu