Pannulappu tilkuista

Tarvitset: Käytetyt farkut, käytetyn neuleen tai muuta sopivaa välikangasta, käytetyn puuvillapaidan

Tee näin:

  1. Käytä kaavana ohjetta ”Kudde i lappteknik/Marthahjärtat”, (Tyyny tilkkutekniikalla/Marttasydän). Tulosta kaksi sopivankokoista sydäntä, jotka ovat keskenään samankokoisia. (http://martha.fi/sv/start/projekt/garderoben/kudde1/)
  2. Aloita pannulapun sisäpuolelta. Leikkaa sydän paperista ja kiinnitä se neuloilla tarpeeksi suureen farkunpalaan sekä neulepaidan palaan, josta tulee välikangas. Lisää 1 cm saumanvaraa, kun leikkaat.
  3. Leikkaa sydän keskeltä kahtia niin, että saat kaksi sydämenpuolikasta. Leikkaa palat taitettua reunaa kohti niin, että taitetut reunat muodostavat puolikkaan sydämestä ja jättävät aukon.
  4. Leikkaa toinen sydän ja leikkaa kaavan palat erilleen, että voit käyttää niitä kaavan osina. Muista 1 cm:n saumanvara.
  5. Ompele osat yhteen, paina saumat erilleen vähitellen.
  6. Aseta tilkkutyösydän alimmaiseksi, sitten välikangas ja viimeiseksi kokonainen sydän. Ompele pistoja tilkkujen välisiin saumoihin.
  7. Aseta sydämenpuolikkaat kokonaista sydäntä vasten niin, että taitetut reunat ovat toisiaan vasten kokonaisen sydämen keskellä.
  8. Leikkaa puuvillapaidasta vinokaitaleita. Ne leikataan vinosti, noin 4 cm:n levyisiksi, ja tarvittaessa niitä voi liittää yhteen. Taita kaitaleen reunat keskelle ja silitä.
  9. Ompele vinokaitale pannulapun reunaan.

Ladattavat tiedostot

Pannulappu tilkuista

Jaa sivu