Nyt hiivitään hiljaa pikkuinkkarin synttärijuhliin. Keksitkö jo itsellesi hyvän intiaaninimen?

Tiipii-kakku

Paista kakkupohja pellillä ja leikkaa siitä tiipiin muotoinen kolmikulmio. Saat kakkuun toisen kerroksen kahdesta ylijääneestä palasta. Kostuta, täytä ja koristele esimerkiksi värjätyllä kermavaahdolla, salmiakki- ja hedelmäaakkosilla sekä lakuilla. Tökkää Twix-patukat tai vastaavat tukipuiksi yläreunaan.

Koristelu

Olohuoneeseen voi rakentaa tiipiin muutamasta riu’usta ja huovista tai lakanoista. Sisälläkin on hauskaa kömpiä telttaan! Teltan eteen syntyy nuotiopaikka oksanpätkistä ja liekit silkkipaperista: liimaa keltaisia ja oransseja silkkipaperin suikaleita oksiin. Voimapaperille tai toisiinsa teipatuille A3-papereille voi piirtää isoja kaktuksia ja laittaa ne teipillä seinälle.

Asut

Intiaanimeininkiä saat, kun harsit tavallisten housujen sivusaumoihin hapsunauhat juhlien ajaksi. Pojille voi lisäksi kiinnittää hapsureunaiset läpät housujen vyötärölle etumukseen ja takapuolelle. Tyttöjen inkkarimekko syntyy nopeasti aikuisen vanhasta yksivärisestä T-paidasta, jonka hihat ja helma hapsutetaan. Koristele nauhoilla tai kangastusseilla. Intiaanipäähine syntyy kangasnauhasta ja sulasta. Jos sulkia ei ole saatavilla, höyhenetkin käyvät, tai kartongista leikattu sulan muotoinen suikale. Sotamaalaukset voi tehdä kasvoväreillä tai äidin meikkikynillä.

 

Leikit

  1. Toteemipaalun pystytys. Jokainen juhlija saa paperin, josta tulee yksi toteemipaalun osa. Pienille kannattaa antaa valmiit ääriviivat väritettäväksi, isommat voivat piirtää muodot itse. Paperit kootaan toteemipaaluksi seinälle teipillä tai sinitarralla.
  2. Intiaaninimi-generaattori. Laita pöydälle kaksi ruukkua. Keksi toiseen adjektiiveja (esim. nopea, iloinen) ja toiseen eläimiä (esim. poni, kotka). Juhlijat poimivat molemmista ruukuista yhdet laput ja sitten yrittävät esittää intiaaninimensä pantomiimina toisille.
  3. Intiaanikaulanauhan pujottelu. Pujottakaa rinkelimuroja tai reiällisiä karkkeja lakunauhaan. Nauhan voi syödä tai viedä kotiin mukanaan.
  4. Höyhenen puhallus. Höyhen tulee puhaltaa ilmaan ja sen jälkeen siihen ei saa koskea enää käsin. Kuka saa pidettyä höyhenensä pisimpään ilmassa puhaltamalla, ennenkuin se osuu lattiaan?
  5. Karhuleikki. Laita juhlijat rinkiin istumaan ja anna yhdelle nalle. Laita intiaaniaiheinen lastenlaulu päälle. Musiikin aikana kukin yrittää antaa nallen aina eteenpäin pois omista käsistään. Se jolle nalle jää kun musiikki lakkaa soimasta, putoaa pelistä. Viimeinen jäljelle jäänyt on pelin voittaja. Jos nalle on tätä tarkoitusta varten hankittu, voittaja voi saada sen itselleen.

Juhlapöydän koristelu

  • puuastiat ja -tarjottimet
  • saviastiat ja -kulhot
  • puisia kertakäyttöaterimia
  • käpyjä ja vaahteranlehtiä koristeeksi
  • makupaloja puisiin varrastikkuihin

Pikkuinkkarin kutsukortti

Askartele inkkariaiheinen kutsukortti juhliin!
Ohjeet kortin tekoon

 

Jaa sivu