Hyötykasvit voivat hyvin ja tuottavat satoa, kun kasvatusastia on riittävän iso ja se on täytetty hyvällä mullalla. Astian materiaalilla ja ulkonäöllä ei kasvien kannalta ole merkitystä. Tärkeintä on, että pohjassa on reikä tai salaoja, jotta liika kasteluvesi tai sadevesi pääsee valumaan pois.

Astia valitaan käytettävissä oleva tilan ja oman viljelyinnostuksen mukaan. Jos astioita ja multaa  on kannettava pitkä matka esimerkiksi parvekkeelle, kevyet, helposti tyhjennettävät ja siirrettävät ruukut, laatikot ja kasvatussäkit ovat hyvä valinta. Isot laarit ja säkit sijoitetaan mieluiten paikkaan, missä niiden täyttö ja tyhjennys sujuu helposti. Jos painavan kasvimaan haluaa parvekkeelle tai katolle, on ennen viljelyn aloitusta selvitettävä rakenteiden kestävyys.  Asia selviää puhelinsoitolla isännöitsijälle.

Astian valinta vaikuttaa myös kasvien hoitotarpeeseen. Iso multatila säilyttää paremmin kosteuden kuin pieni. Lasittamattomat saviruukut imevät kosteutta enemmän kuin lasitepintaiset tai muoviset ruukut, joten kasveille on vastaavasti annettava useammin vettä. Metalliset astiat keräävät lämpöä, joten juuristolle tulee tukalat oltavat, jos aurinko pääsee paistamaan suoraan ruukun pintaan pitkän aikaa.

Valmiit kasvusäkit ja ”parvekepuutarhat” ovat helppoja ja siistejä. Taimet istutetaan merkittyihin kohtiin (esimerkiksi 3 kurkun tai tomaatin tainta/säkki). Säkin lannoite riittää koko kasvukauden, kun säkkiin istutetaan ohjeen mukainen määrä taimia. Säkin pohjan puhkaistaan muutama reikä, jotta liika vesi pääsee valumaan pois. Parvekkeella säkin alla laitetaan astia johon liika vesi keräytyy.

Yrttien siemenet voi kylvää tavalliseen kukkaruukkuun. Kun siemenet ovat itäneet ja taimet hyvässä kasvussa, jätetään tukevin taimi kasvamaan ja loput koulitaan uusiin ruukkuihin tai syödään vaikkapa voileivän päällä. Kukkaruukussa voi kasvattaa myös perunoita. Keskikokoiseen ruukkuun mahtuu yksi peruna. Sadon jouduttamiseksi perunat kannattaa esi-idättää ennen istutusta.