Jättisipulit  (Allium cepa Jättisipuli-ryhmä) ovat kepasipulin isokokoiseksi kasvavia  lajikkeita.

Yksi suosituimmista on ’Kelsae’, joka on päässyt jopa Guinnesin ennätysten kirjaan maailman suurimpanan sipulina. Meillä jättisipulit eivät yllä ihan ennätysmittoihin, mutta parhaimmillaan ne kasvavat jopa kilon painoisiksi. Pitkäkaulaisia jättisipuleita kutsutaan myös keilasipuleiksi. Jättisipulin kasvuaika on 7-8 kuukautta, joten taimikasvatus aloitetaan lisävalon turvin jo helmikuussa. Jos kasvilamppuja ei ole, kylvä kannattaa siirtää maaliskuulle.  Pienempiin sipuleihin tyytyvä kylvää siemenet toukokuussa suoraan kasvimaalle.

Ulos jättisipulin taimet istutetaan toukokuussa entiseen kasvusyvyyteensä 15 x 30-40 cm välein. Taimet kannattaa ainakin aluksi pitää harson alla, sillä loppukevään hallayöt vioittavat taimia. Jättisipulit tarvitsevat runsasti vettä, joten poutakausina kasvustoa on kasteltava. Kesäkuun loppupuolella kasteluveteen on hyvä lisätä lannoitetta.

Jättisipulisato valmistuu syyskuussa. Sipulit korjataan, kun naatiti ovat tuleentuneet. Jos loppukesä on kostea, tuleentuminen nopeutuu, kun naatit taivutetaan maahan pari viikkoa ennen sadonkorjuuta. Sipuleja kannattaa käyttää loppukesällä ahkerasti, sillä ne ovat parhaimmillaan tuoreena. Jättisipulit kuivatetaan noin 30 asteen lämpötilassa.Kuivattu sato säilytetään kuivassa paikassa mieluiten +2-+5 asteen lämpötilassa.

Hillosipulina kasvatetaan  kepasipulin (Allium cepa var. cepa) valko- ja punakuorisia, valkomaltoisia lajikkeita. Siemenet kylvetään touko kesäkuun vaihteessa. Jos rikkakasvit halutaan pitää kurissa haraamalla, riviväliksi jätetään 30 cm. Jos rikkakasvit kitketään, riviväliksi riittää 10 -15 cm tai siemenet voi kylvää hajakylvönäkin. Taimet harvennetaan 1-2 cm etäisyyksin. Sopiva kylvösyvyys on 1 cm. Syvemmälle kylvetyistä siemenistä kehittyy kaulasipuleita, jotka eivät tuleennu kunnolla. 

Vihersipulit (salaattisipuli, kevätsipuli) ovat kepasipulin (Allium cepa) ja pillisipulin (Allium fistulosum) nopeakasvuisia lajikkeita. Sipulit korjataan ennen kun tyvi on ehtinyt paksuuntua.Toukokuussa kylvetyistä siemenistä saadaan satoa kesäkuun loppupuolella ja jos kylvö uusitaan parin viikon välein heinäkuun puoliväliin asti, tuoretta sipulia riittää koko loppukesäksi.