Kylvä maalis-huhtikuussa 3-4 siementä/ruukku (basilika, persilja, sitruunamelissa) tai ripottele siemenet harvakseltaan mullan pinnalle (kirveli, timjami). Persiljan siemenet itävät hitaasti, joten niitä kannattaa liottaa haaleassa vedessä yön yli.

Peitä siemenet hyvin ohuella multa/hiekkakerroksella. Timjamin siemeniä ei peitetä, vaan kylvöksen päälle laitetaan rei’itetty muovi tai lasilevy estämään kosteuden haihtumista.

Kastele kylvös suihkupullolla niin, että multa kostuu hyvin. Sumuta kylvöksiä säännöllisesti itämisen ajan. Multa ei saa kuivua.

Sijoita ruukut valoisaan, vedottomaan paikkaan ikkunalaudalle. Suojaa taimet auringonpaahteelta.

Latvo taimet ensimmäisen kerran, kun versoissa muutama pari kasvulehtiä. Anna versojen kasvaa muutama sentti ja latvo uudelleen. Mitä ahkerammin käytät latvoja ruoanlaittoon, sitä enemmän taimi haaroittuu.

Kastele säännöllisesti.

Lannoita lisäämällä multaan hitaasti liukenevia kanankakkarakeita/ lannoitepuikkoja tai sekoittamalla kasteluveteen liuoslannoitetta pakkauksen ohjeen mukaan.

Korjaa satoa sitä mukaa kun yrtit kasvavat. Jos leikkaat versoja kerralla runsaasti, anna versojen kasvaa sadonkorjuukertojen väillä.

 

 

 

Jaa sivu