Virpiangervot – Spiraea Chamaedryon -Ryhmä

Virpiangervolajikkeet kukkivat edellisen vuoden versoilla, joten leikkaus kannattaa tehdä kesällä heti kukinnan jälkeen, jotta pensas saadaan kukkimaan joka vuosi.

Virpiangervolajikkeita on monia, mutta vain Kiiminginangervo ’Martti’ on saanut FinE® -tunnuksen. Kaikille lajikkeille yhteistä ovat valkoiset aikaisin kesällä kukkivat kukinnot ja vaatimaton kasvupaikan tarve. Pensaat ovat tiheitä ja terveitä, ne ovat hyvin talvenkestäviä ja niitä suositaan aidanteissa.

Kiiminginangervo ’Martti’ FinE® I-VI

Kaarevahaarainen, noin metrin korkea, pystykasvuinen pensas. Kukkii kesäkuussa, edellisen vuoden versoilla valkoisin tasohuiskilon muotoisin kukin. Lehdet tummanvihreät kesällä ja syksyllä saa keltapunaisen syysvärin. Ei vaadi kasvupaikaltaan paljon, viihtyy sekä auringossa, että puolivarjossa.

Kiiminginangervo ’Martti
Norjanangervo Spiraea ’Grefsheim’ I-VI

Kaarevaoksainen, runsain valkoisin kukin kukkiva pensas on hyvin yleinen näky suomalaisissa puutarhoissa. Pensaat kukkivat toisen vuoden versoilla jo toukokuussa. Tämä on syytä huomioida pensasta leikatessa. Norjanangervo on kestävä ja terve pensas ja se menestyy kevyessä hiekan sekaisessa maassa ja aurinkoisilla paikoilla jopa VI-vyöhykkeellä asti. Norjanangervot kasvavat aika kookkaiksi, jopa puolitoista metriä korkeiksi ja lähes yhtä leveiksi. Kapeat ja pienet lehdet saavat syksyllä keltaisen syysvärin.

Norjanangervo