Oman pihan ja kasviryhmien suunnittelu on hauskaa ja jännittävää. Puutarha ja kasvit antavat valtavasti mahdollisuuksia toteuttaa omia haaveita.  Mitä paremmin ymmärrät luontoa ja sen toimintaa, ja tunnet oman pihan lähtötilanteen, sitä paremmin onnistut suunnittelussa. Inspiroidut myös kokeilemaan rohkeasti uutta, ja samalla opit hoitamaan kasveja ja kotipihaa.

Säästä aikaa, rahaa ja ympäristöä

Suunnittelemalla pihan toiminnot ja rakenteet etukäteen säästyy aikaa, rahaa ja ympäristöä. Kokonaisuus pysyy yhtenäisenä ja pihasta tulee kerralla toimiva. Etukäteen mietityt valinnat ovat järkeviä ja kestäviä. Pihan toteutus on helppo aikatauluttaa useammalle vuodelle ja kustannuksien arvioiminen on helpompaa. Piha muuttuu perheen elämänvaiheiden mukana ja se kannattaa ottaa myös suunnittelussa huomioon.

Toteuta toiveet ja liitä piha ympäristöön

Suunnittelemalla pihaan saadaan mahtumaan juuri ne asiat, jotka ovat pihan käyttäjille tärkeitä.  Kaikkia toiveita ei välttämättä voi heti toteuttaa, mutta varmasti tärkeimmät ja jokaisen perheenjäsenen toivelistalta jotain. Huolellinen suunnittelu liittää pihan ympäristöön ja johdattelee kestäviin, toimiviin ja turvallisiin ratkaisuihin. Suunnittelun avulla pihasta tulee helppohoitoinen ja viihtyisä, juuri käyttäjilleen sopiva.