Puuvartiset oksat voi käsitellä juhlapöydän koristeiksi glyserolivesi-seoksella. Käsittely sopii esimerkiksi pihlajanmarjaoksille tai muille ruskan värittämille/marjoville oksille.

Tarvitset:

  • 1 osa glyserolia
  • 2 osaa vettä
  • Ruskan värittämiä/marjovia oksia

Kerää oksat, kun lehdet ovat lehdet ovat vielä tiukasti kiinni (lehdet voivat olla myös vihreitä). Poista oksista alimmat ja huonot lehdet. Halkaise varsi tyvestä 4-5 cm pituudelta, kaada astiaan noin 10 cm kuumaa vettä ja laita oksat tunniksi veteen. Sekoita glyseroli kiehuvan kuumaan veteen (sekoitussuhde 1:2) ja anna jäähtyä vähän. Kaada seosta noin 10 cm astian pohjalle ja siirrä oksat glyserolivesiseokseen (tulevat samaan syvyyteen kun vedessä). Lisää seosta tarvittaessa. Oksat otetaan seoksesta pois heti, kun kaikki lehdet ovat muuttuneet nahkeiksi.

Jaa sivu