1. Aseta pakastin pakastuskytkennälle noin ½ –1 vrk ennen kuin alat pakastaa. Jos
    pakastettavaa on hyvin vähän, pakastustehoa ei tarvita.
  2. Pakasta vain ensiluokkaisia tuotteita ja raaka-aineita.
  3. Käsittele ruoka-aineet nopeasti.
  4. Valitse kullekin ruoka-aineelle oikea pakkausmateriaali. Pakkaa voimakasaromiset
    tuotteet tiiviisti.
  5. Pakasta tuotteet sopivan kokoisina kerta-annoksina. Muotoile pakkaukset
    mahdollisimman litteiksi, poista ilma ja sulje tiiviisti.
  6. Jätä nestemäisille aineille laajenemisvaraa yksi kymmenesosa astian tilavuudesta.
  7. Merkitse pakkauksen päälle selvästi sisältö ja pakkauspäivämää­rä.
  8. Jäähdytä pakastettavat tuotteet ennen pakastamista.
  9. Pakasta kerralla enintään pakastustehon ilmoittama määrä.
  10. Pakasta pakastushyllyillä tai pakastusosassa ja säilytä koreis­sa.
  11. Sulata pakastimesi silloin, kun huurrekerroksen paksuus on ½ –1 cm.
  12. Älä pakasta vain pakastamisen ilosta. Muista myös käyttää pakasteita
Jaa sivu