- Aseta pakastin pakastuskytkennälle noin ½ –1 vrk ennen kuin alat pakastaa.
- Jos pakastettavaa on hyvin vähän, pakastustehoa ei tarvita.
- Pakasta vain ensiluokkaisia tuotteita ja raaka-aineita.
- Käsittele ruoka-aineet nopeasti.
- Valitse kullekin ruoka-aineelle oikea pakkausmateriaali. Pakkaa voimakasaromiset tuotteet tiiviisti.
- Pakasta tuotteet sopivan kokoisina kerta-annoksina. Muotoile pakkaukset mahdollisimman litteiksi, poista ilma ja sulje tiiviisti.
- Jätä nestemäisille aineille laajenemisvaraa yksi kymmenesosa astian tilavuudesta.
- Merkitse pakkauksen päälle selvästi sisältö ja pakkauspäivämäärä.
- Jäähdytä pakastettavat tuotteet ennen pakastamista.
- Pakasta kerralla enintään pakastustehon ilmoittama määrä.
- Pakasta pakastushyllyillä tai pakastusosassa ja säilytä koreissa.
- Sulata pakastimesi silloin, kun huurrekerroksen paksuus on ½ –1 cm.
- Älä pakasta vain pakastamisen ilosta. Muista myös käyttää pakasteita