Arkitreeni-koulutus parantaa elämänhallintaa ja toimintakykyä. Koulutus soveltuu nuorille, aikuisille ja maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat lisävalmiuksia arjen taitoihin. Koulutus parantaa mahdollisuuksia siirtyä työelämään ja hakeutua ammatilliseen koulutukseen. Sisällöt ovat räätälöitävissä aina ryhmän sekä henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Toiminnan kohderyhmä ja tavoite

Arkitreeni on tarkoitettu käytettäväksi kuntouttavan toiminnan kursseilla, Arki sujuvaksi -koulutuksissa tai muissa vastaavissa koulutuskokonaisuuksissa. Opinnot muodostavat 10 osaamispisteen kokonaisuuden. Ne on mahdollista suorittaa kokonaan tai osasuorituksina.

Koulutuksen tavoitteena on parantaa elämänhallintaa ja toimintakykyä. Koulutus parantaa myös mahdollisuuksia siirtyä työelämään ja hakeutua ammatilliseen koulutukseen.

Mitä tarjoamme?

Marttojen Arkitreeni-koulutus on matalan kynnyksen paikka; osallistamme asiakkaat suunnitteluun, tavoitteiden asettamiseen ja itse toiminnan toteuttamiseen. Toiminta on hyvin käytännönläheistä ja toiminnallista.

Koulutuksen osat ovat:

  • Ruoanvalmistus ja ravitsemus, 5 osp
  • Puhtaanapito ja tekstiilienhoito, 2 osp
  • Kodin talous ja kuluttaja-asiat, 2 osp
  • Henkilökohtaistaminen, 1 osp

Yksi kurssikerta kestää noin 3-4 tuntia, joka on 4-5 oppituntia. Arkitreeni sisältää yhteensä kaksikymmentä opintomoduulia, joista on mahdollisuus toteuttaa yksi, kaikki tai jotain siltä väliltä.

Hyöty asiakkaalle

Arkitreeni-kurssit antavat tietoja ja taitoja sekä valmiuksia arjen toimintoihin, kodin hoitamiseen ja omassa elämässä selviytymiseen. Koulutus vahvistaa kuluttaja- ja talousosaamista ja edistää hyvinvointia terveellisten ruokailutottumusten ja elämäntapojen avulla.

Kuka kouluttaa?

Kouluttajina toimivat kotitalousalan asiantuntijat, jotka ovat tottuneet työskentelemään erilaisten ja erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa. Asiantuntijamme pitävät kursseja nuorille ja aikuisille sekä maahanmuuttaja-, mielenterveyskuntoutuja- ja päihderyhmille sekä rikosseuraamusasiakkaille.


Lisätietoja

Saat lisätietoja Marttaliitosta:

Marjahelena Salonen
puh. 050 550 5510
marjahelena.salonen@martat.fi

Kysy lisätietoja oman piirisi toiminnasta lähimmän marttapiirisi toiminnanjohtajalta. Marttapiirien kotisivut yhteystietoineen löydät täältä.