Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle 4.-7.7.2016

Matkalle lähdettiin bussilla maanantaiaamuna 4.7. kahdeksan aikoihin, Tervolan jälkeen jo tutuksi tullut reitti itäpuolen tielle ja Lautiosaaren martat mukaan. Kemin linja-autoasemalta Tornion ja Kokkokankaan martat mukaan ja näin olimme jälleen kerran koolla ja matka kohti Savoa ja Karjalaa alkoi. Tuttu lounaspaikkamme oli ABC Tupos , lounaan jälkeen matkamme jatkui haastattelujen ja hyvien juttujen kera kohti Iisalmea ja Lapinlahtea jossa pieni pysähdys Matin ja Liisan asemalla. Sitten kohti Heinävettä ja Valamoa, ukkoskuuro yllätti matkalla ja sade jopa pelästytti matkaajia. Iltapäivällä viiden aikoihin oltiin majoittumassa Valamon

luostarilla ja sitten pikaisesti kohti noutopöydän herkkuja. Koska ilta oli sateinen niin vain muutamat uskaltautuivat iltaristeilylle Sergei laivalle. Muutamat ehtivät tosin käväisemään liturgiassakin kello 18 aikoihin.

Tiistaiaamuna ”vähäunisimmat” riensivät taas kirkkoon kello 6 hartaushetkeen. Aamiaisen jälkeen meillä oli opastettu Valamon luostarikierros, oppaanamme oli oululainen vapaaehtoistyöntekijä. Kierroksen aikana saimme kattavan selostuksen Valamon historiasta, tavoista ja nykypäivästä. Valamossa oli tällä hetkellä 12 munkkia ja yksi noviisi. Muuta henkilökuntaa ja vapaaehtoisia sitten paljon, paljon enemmän. Monet matkamme osallistujista alkoivat jo miettiä ensi kesälle viikon pestiä vapaaehtoiseksi Valamoon, asunto ja ruoka järjestyy ja paljon kivaa tekemistä.

Valamon esittelyn jälkeen huoneiden luovutus ja bussin keula kohti Savonlinnaa, nyt emme menneetkään päätietä vaan hiukan yllätyksellistä reittiä Enonkosken kautta. Lossimatka oli elämys meille koska ei täällä Lapissa enää losseilla vesiä ylitetä vaan meillä on siltoja!!! Savonlinnan sokkeloissa pääsimme ruokapaikkaamme Kansakouluun pienen kierroksen ja kuljettajan adrenaliinia nostattavan kierroksen jälkeen. Lounaan jälkeen riensimme jalkaisin tai bussilla satamaan ja nousimme IEVA-laivaan ja tunnin kiertely Savonlinnan vesistössä alkoi. Koska oli sateista niin ulkokansilla emme viihtyneet ja laivan sisätiloissa olikin marttamainen meininki, puhetta riitti niin ettei tahtonut selostuksesta saada selvää..Minusta itsestäni tuntui että huomasin vain Olavinlinnan.

Savonlinnasta suuntasimme kohti Imatraa ja seuraavaa kohdetta eli majapaikkamme oli Kylpylähotelli Club Saimaa. Ilta hurahti kylpylässä tai muissa aktiviteeteissa.

Keskiviikkoaamuna oli vielä aikaa touhuta kylpylässä tai nauttia pitkästä aamiaisesta, puolen päivän jälkeen päiväkahvit vielä nautittuamme jatkoimme matkaa kohti Imatran Valtionhotellia nykyisin tosin oli jo Rantasipi ketjussa. Lounaan jälkeen bussiin ja matkasimme kohti Mikkeliä. Alkumatkasta etsimme ja löysimme Kolmen ristin kirkon joka oli kuulemma myynnissä. Emme tehneet tarjousta! Mikkelissä pysähdyimme satamassa, Marttakahviossa nauttimassa mukavuuslaitoksen palveluista ja kahvista sekä jäätelöstä. Mikkelistä matkattiin Jyväskylään ja majoituttiin Sokos Solo Paviljonki hotelliin. Hotellissa nautittiin kolmen ruokalajin illallinen. Tämä keskiviikkopäivä oli hyvin ruokaisa totesivat kaikki kömmittyään peittojen alle ihailemaan Jyväskylän Lutakon ranta-aluetta joka näkyi osaan huoneistoista todella hienosti.

Keskiviikon Imatrankosken, Kruunupuiston ja Valtionhotellin esittely pidettiin sisätiloissa. Esittelyn jälkeen nautimme Valtionhotellissa ihanan lounaan, tämän lounaan meille taikoi torniolainen keittiömestari.

Hyvä Lappi!

Näiden Jyväskylän illalliskuvien jälkeen seuraavana aamuna matkamme kohti kotia alkoi. Matkalla bingoilimme ja uudet bingoemännät Eija ja Outi pärjäsivät oikein hyvin. Testattiin myös tietoja matkan kohteista ja yleensä marttailusta. Älypuhelimen ja tablettien käyttöohjausta sai tarpeen mukaan. Pyhäsalmella pysähdyttiin kirjaostoksille ja kuten huomaatte kuvasta kuljettajamme Kari käsitteli meitä vieläkin silkkihansikkain. Sydämelliset kiitokset kaikille kanssa-matkaajille, teidän kanssa on ilo tehdä tätä työtä! Kiitos myös kuljettajalle että kestit meitä muutaman päivän ajan!

Näissä merkeissä

kohti uusia haasteita!

Mirja

Ladattavat tiedostot:

Jaa sivu