Syötäväksi kelpaavaa ruokaa ei kannata heittää pois. Eilisen tähteistä valmistuu tämän päivän ateria. Jäikö eilen syömättä pari perunaa tai desi riisiä, onko jääkaapissa rasiassa vähän jauheliha- tai tomaattikastiketta? Kuivahtiko leipä ja mustuivatko banaanit? Uhkaavatko banaanit nahistua?

  • Älä suotta heitä hyviä ruokia pois, vaan kokkaa ja kehitä niistä ateria, iltapala tai jälkiruoka. Tähteet hyödyntämällä teet ekoteon.
  • Ruokajätteen minimointi lähtee ostoskäyttäytymisestä.
  • Osta elintarvikkeita tarpeen mukaan.Osta omaan käyttöösi sopivina pakkauskokoina.
  • Ole erityisen tarkka nopeasti pilaantuvien tuotteiden kanssa.
  • Kuivatarvikkeita voi ja kannattaakin ostaa suuremmissa pakkauksissa.
  • Valmista ruokaa joko sopiva annoskoko tai kerralla niin paljon, että voit pakastaa osan.
  • Laita lautaselle vain se määrä, jonka todella syöt.
  • Säilytä tuotteet oikein eli älä esimerkiksi jätä maitoa, margariinia tai leikkeleitä pitkäksi aikaa pöydälle tai valmista keittoa liedelle tuntikausiksi.

Ladattavat tiedostot


Jaa sivu