Kuopion Kässäkahvila, Ajurinkatu 43, klo 16–20

Tervetuloa mukaan kässämarttojen iloiseen seuraan olitpa jo pitkään käsitöitä harrastanut tai vasta aloittelemassa käsityöharrastusta. Yhdessä oppimme ja tutustumme käsitöiden saloihin.

Aloitamme klo 16, mukaan voi tulla 16–20. Juomme kahvit n. klo 17. Vapaaehtoinen kahvimaksu 2 euroa. Oikeus iltakohtaisiin aiheen muutoksiin pidätetään, esim. sairastapauksien vuoksi. Ei osallistumismaksua.

Kuopion Kässäkahvila, syksy 2017
Pvm Aihe Tavoite Tarvikkeet Ohjaajat
4.9. Keskeneräiset työt Saada viimeisteltyä kesken jääneitä töitä. Tekniikoiden kertaaminen; kerralla voi kysyä ja kerrata eri tekniikoilla jo aloitettuja töitä. Samalla jaamme keskenämme uusia ideoita. Varaa mukaan keskeneräinen työsi ja siihen tarvittavat välineet. Elina Vola, Liisa Miettinen, Marja Pulkkinen ja Tuula Soininen
18.9. Pikku tarvikepussien ompelu Opetella ompelemaan erilaisia pikku tarvikepusseja. Pussiin sopivaa kangasta.  Voi tehdä myös tilkuista. Marja Pulkkinen, Tuula Soininen
2.10. Converse-tossujen virkkaus Opetellaan virkkaamaan Converse-tossut langasta. Virkkauslankaa ja sopiva virkkuukoukku. Eila Nissinen
9.10. Converse-tossujen virkkaus Converse-tossujen virkkaus jatkuu.
23.10. Erilaiset huivit Etsitään ja opetellaan uusia huivimalleja eri tasoisille neulojille ja virkkaajille. Huivin voi joko neuloa tai virkata. Voit tehdä haarukkapitsihuivin. Huiviin sopivaa lankaa (voi olla mohairia, villaa, villaseikoitetta) sekä lankaan sopiva koukku tai puikot. Tuula Soininen, Elina Vola, Liisa Miettinen ja Marja Putkonen
6.11. Erilaiset huivit Jatketaan huiveja.
20.11. Harppuneule Opettelemme harppuneuleen tekniikkaa. Neulontaharppu ja sopivaa lankaa Eila Nissinen
4.12. Lasiputkitekniikka Opettelemme tekemään tähden lasiputkista. Lasiputkia ja tekniikkaan sopivaa sidontalankaa. Terttu Mikkonen

Itä-Suomen Martat ry/Varkauden Kässämartat, Kauppakatu 17

Kokoontuminen parillisten viikkojen tiistaisin klo 17–19 Varkauden TaitoShop, Kauppakatu 17. Ei osallistumismaksua eikä ennakkoilmoittautumista.
Kässämarttatoiminta järjestetään yhteistyössä OK-opintotukikeskuksen kanssa.

Varkauden Kässämartat, syksy 2017
3.10. Sukkien neulontaa hyväntekeväisyyteen.
17.10. Syyslomaviikko. Ei kokoontumista.
31.10. Ehdotuksia voi esittää!
4.11. Kätevä ja Tekevä Lahden Kädentaitomessut.
11.11. Makkaranvalmistus ravintola Kaks Ruusua klo 10–16. Sitovat ilmoittautumiset. Osallistumismaksu 30 €.

Tarinoiden Taulumäki, Hetki on käsillä -näyttely.

14.11. Valmistetaan kehäkukkavoidetta.
28.11. Jouluaskartelua.
12.12.  Pikkujoulut. Omat käsityöt mukaan.

Yhdistyksen toiminta perustuu iloiseen yhdessä olemiseen ja käsitöiden tekemiseen.

Osallistujat ovat Itä-Suomen Martat ry:n jäseniä, toisen marttayhdistyksen jäsen voi osallistua toimintaan toissijaisena jäsenenä.

Osallistuja maksaa itse omista käsitöistään aiheutuneet kulut, muuten toimintaryhmä on jäsenille maksuton, edellyttäen että kokoontumistilat ovat jatkossakin maksuttomat.

Tarkoituksenamme on edistää yhteisöllisyyttä ja elävää käsityöperinnettä seurustelun merkeissä. Käsitöiden tekemiseen myös kuuluu oleellisesti muiden antamat kehut onnistuneista töistä.

Osallistujat sopivat teemoista, joita käsityöryhmässä  toteutetaan. Teemoina on ollut esimerkiksi saippuanvalmistus, huovutus, paperin valmistus, origamit, amigurumit, tärkkäys, virkkaus, neulonta, villasukan kantapää, yms. Muutokset toimintakalenteriin ovat mahdollisia.

Aina voi tehdä myös omia käsitöitään tai tulla muuten vain seurustelemaan.

Tervetuloa mukaan tuomaan uusia ja virkistäviä ideoita.

Lisätietoja:

Johanna Multanen, multanen.johanna@gmail.com

Varkauden Kässämartat Facebookissa

 

Kässäkahvila Iisalmessa

Neulekahvila Kirjakoukku kokoontuu kirjaston yläkerrassa joka toinen maanantai klo 13–15. Tule tutustumaan Kirjakoukkuun neuleen tai muun pienen käsityön kera.

Kokoontumiset 2017
syyskuu 11.9. 25.9.
lokakuu 9.10. 23.10.
marraskuu 6.11. 20.11.
joulukuu 4.12. 18.12.

 

Jaa sivu