Teemme tilauskursseja mm. työyhteisöille ja  kaveriporukoille, kysy lisää!

Kerää kimppa ja tilaa kokkikurssi työporukalle, kaveriryhmälle tai vaikka suvulle. Illanvietto kokkaillen tiivistää yhteishenkeä ja mahdollistaa rennon kohtaamisen asiakkaidesi, ystäviesi ja työtovereidesi kanssa.

Valoisat ja kauniit opetustilamme sijaitsevat Kuopiossa Haapaniemenkatu 23 sekä Mikkelissä Hallituskatu 7 A 1.

Keittiöissä voi työskennellä kerrallaan 10–20 kurssilaista. Ruokakurssi kestää noin neljä tuntia, jona aikana valmistetaan teeman mukainen ateriakokonaisuus, syödään yhdessä ja siistitään keittiö. Kotiin saa ruokaohjeet vietäväksi.

Ryhmä voi tuoda omat teeman mukaiset ruokajuomat. Muutoin ruokajuomana on vesi.

Varaathan mukaasi sisäjalkineet keittiötyöskentelyä varten. Esiliinat saatte meiltä kurssin ajaksi käyttöönne.


Tilauskurssien teemat

 

1. Suomalaiset

Karjalaisia leipomuksia
Itä-Suomi on tunnettu rikkaasta leipä- ja piirakkaperinteestään. Lukuisat pehmeät leivät, kukot, kakkarat ja piirakat ovat ominta karjalaiselle keittiölle. Kurssilla pistetään pulikat pyörimään ja leivotaan suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra- ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja muita karjalaisia piirakkaherkkuja.

Savolaisia perinneruokia
”Ruokaperintö on paras perintö minkä lapsi voi kotoaan saada”, tapasi kotiseutuneuvos Bertta Räsänen sanoa kotiruuasta puhuttaessa. Rahat ja tavarat häviävät, mutta äidin laittama ruoka säilyy mielessä ja lapsuuden maut muistetaan. Kurssilla valmistetaan savolainen ruokarämpsy, eli tehdään erilaisia savolaisia perinneruokia porkkanahutusta Minna Canthin kaakkuun ja sitten syyvvään niinku aenae Savonmuassa.

 

2. Makuja maailmalta

Italian lahja maailmalle
Italian perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Kurssilla valmistetaan mm. antipastoja, risottoa ja panna cottaa.

Kreikkalainen ilta
Kreikkalainen ruoka on melko yksinkertaista, mutta sitäkin maittavampaa ja täyttävämpää. Oliiviöljy, yrtit, kasvikset, lampaanliha, maustamaton jogurtti ja vuohenjuusto ovat tärkeitä raaka-aineita. Kurssilla valmistamme moussakaa, lammaspyöryköitä, fetaa ja oliiveja eri muodossa sekä herkullista Välimeren jälkiruokaa.

Makumatka Koreaan
Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Korea sijoittuu kahden vahvan ruokakulttuurimaan, Kiinan ja Japanin, väliin. Sen erottaa kuitenkin naapurimaistaan etenkin runsas mausteiden käyttö. Ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. soijakastikkeella, inkiväärillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kurssilla valmistamme ja maistelemme yhdessä maailman terveellisimmäksi ruoaksikin mainostettua kimchiä, naudanliha-bulgogia ja tutustumme bibimbad-klassikkoannokseen.

 

3. Sesongin mukaisia makuja

Hyvän olon ruokaa kasviksilla
Kasvisruokaa herkullisimmillaan – papuja, linssejä ja quinoaa monissa muodoissa. Hyödynnämme kurssilla sesonginmukaisia raaka-aineita monipuolisen ja värikkään aterian koostamiseksi. Lisäksi kurssilla tutustutaan mm. härkikseen ja nyhtökauraan.

Villejä makuja villiyrteistä
Luonto tarjoaa meille poimittavaksi ja syötäväksi monenlaisia kasveja ja yrttejä, joiden maku ja ravintopitoisuus ovat usein paremmat kuin viljeltyjen kasvien. Villivihannesten parasta käyttö- ja keräysaikaa ovat kevät ja kesä. Kurssilla tutustutaan tavallisimpiin villiyrtteihin ja valmistetaan niistä maukas ateria. Luonto kutsuu sinua keräämään, nauttimaan ja virkistymään – ota kutsu vastaan!

Jaa sivu