Chileläinen illallinen
Chilen kalatoreille on vaikea vetää vertoja – onhan maalla lähes 4300 kilometriä pitkä rantaviiva! Monien erilaisten kala- ja äyriäislajien lisäksi myös avokado, sitruuna, tuoreet yrtit, palkokasvit ja juurekset ovat ominaisia raaka-aineita chileläisessä keittiössä. Kurssilla valmistetaan herkullisia ruokalajeja merenelävistä, kuten Paila marina-keittoa sekä katkarapu-juusto empanadaksia. Lisäksi tutuiksi tulevat grillijuhlissa usein tarjottava Choripan con pebre sekä ihanista ihanin Pie de limón.

Gruusialaista ruokaa
Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. Lobio-muhennosta, badrijani-rullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön.

Ihmeellinen Intia
Mausteiset tuoksut ja tulisenmakeat sekä samettisen pehmeät maut yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi tämän kurssin ruuissa. Aito paneer-juusto vie makumatkalle Intiaan ja linssit, katkaravut, kasvikset, kana ja pähkinät kuvaavat raaka-aineiden monipuolisuutta.

Italian lahja maailmalle, Toscana
Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Kursilla valmistetaan mm. tuoretta pappardelle-pastaa, mehukasta panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.

Lähi-Idän keittiöt
Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet,tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukasta baba ghanoush-munakoisotahnaa, mausteista ras el hanout-kuskuslisäkettä, monia muita ruokalajeja, makeita jälkiruokia unohtamatta.

Makumatka Koreaan
Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Korea sijoittuu kahden vahvan ruokakulttuurimaan, Kiinan ja Japanin väliin, sen erottaa kuitenkin naapurimaistaan etenkin runsas mausteiden käyttö. Ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. soijakastikkeella, inkiväärillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kurssilla valmistamme ja maistelemme yhdessä maailman terveellisimmäksi ruoaksikin mainostettua kimchiä, naudanliha-bulgogia ja tutustumme bibimbad-klassikkoannokseen.

Vietnamilaisen ruuan kurssi
Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita.Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keitto, riisipaperirullat ja vietnamilaiset täytetyt letut.

Välimerellinen menu
Välimeren eri maiden ruokakulttuureita yhdistävät raaka-aineiden tuoreus, keittiö tulvii erilaisia tuoksuja ja makuja. Kurssilla valmistetaan ruokia mm. kalasta/merenelävistä tai lampaasta, kauden kasviksista sekä manteleista/pähkinöistä maittavia ruokia, joita täydennetään tuoreilla yrteillä ja oliiviöljylorauksella.

 

Jaa sivu