Chileläinen illallinen
Chilen kalatoreille on vaikea vetää vertoja – onhan maalla lähes 4300 kilometriä pitkä rantaviiva! Monien erilaisten kala- ja äyriäislajien lisäksi myös avokado, sitruuna, tuoreet yrtit, palkokasvit ja juurekset ovat ominaisia raaka-aineita chileläisessä keittiössä. Kurssilla valmistetaan herkullisia ruokalajeja merenelävistä, kuten Paila marina-keittoa sekä katkarapu-juusto empanadaksia. Lisäksi tutuiksi tulevat grillijuhlissa usein tarjottava Choripan con pebre sekä ihanista ihanin Pie de limón.

English Afternoon Tea
Tammikuisen iltapäivän sininen hetki houkuttelee istahtamaan alas ja juomaan rauhassa kupin teetä. Teetuokio englantilaiseen tyyliin vie matkalle teemakujen maailmaan – saisiko olla darjeelingia, assamia vai kenties rooibosta? Kattaukseen kuuluvat tietenkin itseoikeutetut teen seuralaiset: houkuttelevat voileivät, skonssit ja sitruuna-marenkipiiras. Entä miten valmistuvat legendaariset Bara Brith ja Victoria Sponge? English Afternoon Tean jälkeen nämä herkut voivat rikastuttaa myös arkisia teehetkiä kotona.

Gruusialaista ruokaa
Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. Lobio-muhennosta, badrijani-rullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön.

Ihmeellinen Intia
Mausteiset tuoksut ja tulisenmakeat sekä samettisen pehmeät maut yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi tämän kurssin ruuissa. Aito paneer-juusto vie makumatkalle Intiaan ja linssit, katkaravut, kasvikset, kana ja pähkinät kuvaavat raaka-aineiden monipuolisuutta.

Italian lahja maailmalle, Toscana
Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Kursilla valmistetaan mm. tuoretta pappardelle-pastaa, ribollitaa ja mehukasta panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta.

Japanilainen ilta
Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät niin estetiikka, lempeys kuin tuoreet raaka-aineet; riisi, kala ja kasvikset. Kurssilla tulevat tutuiksi  mm. erilaiset sushit, tamagoyaki, yakitori ja maki. Tule opettelemaan ja maistelemaan japanilaisen keittiön herkkuja.

Makumatka Koreaan
Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Korea sijoittuu kahden vahvan ruokakulttuurimaan, Kiinan ja Japanin väliin, sen erottaa kuitenkin naapurimaistaan etenkin runsas mausteiden käyttö. Ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. soijakastikkeella, inkiväärillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kurssilla valmistamme ja maistelemme yhdessä maailman terveellisimmäksi ruoaksikin mainostettua kimchiä, naudanliha-bulgogia ja tutustumme bibimbad-klassikkoannokseen.

Vietnamilaisen ruuan kurssi
Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita.Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keitto, riisipaperirullat ja vietnamilaiset täytetyt letut.

Välimerellinen menu
Välimeren eri maiden ruokakulttuureita yhdistävät raaka-aineiden tuoreus, keittiö tulvii erilaisia tuoksuja ja makuja. Kurssilla valmistetaan ruokia mm. kalasta/merenelävistä tai lampaasta, kauden kasviksista sekä manteleista/pähkinöistä maittavia ruokia, joita täydennetään tuoreilla yrteillä ja oliiviöljylorauksella.

 

Jaa sivu