Chileläinen illallinen
Chilen kalatoreille on vaikea vetää vertoja – onhan maalla lähes 4300 kilometriä pitkä rantaviiva! Monien erilaisten kala- ja äyriäislajien lisäksi myös avokado, sitruuna, tuoreet yrtit, palkokasvit ja juurekset ovat ominaisia raaka-aineita chileläisessä keittiössä. Kurssilla valmistetaan herkullisia ruokalajeja merenelävistä, kuten Paila marina-keittoa sekä katkarapu-juusto empanadaksia. Lisäksi tutuiksi tulevat grillijuhlissa usein tarjottava Choripan con pebre sekä ihanista ihanin Pie de limón.

Espanjalaiset Tapakset
Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan usein ennen lounasta tai illallista. Tapaksia voidaan nauttia myös pääateriana. Pohjois-Espanjassa nämä herkut tunnetaan nimellä pincho. Kurssilla maistellaan mm. patas bravas- perunoita chilikastikkeessa, albondidas- lihapullat tomaattikastikkeessa, tortilla espanola- espanjalaista munakasta sekä crema catalanaa. Herkut huuhdotaan alas raikkaan sangrian kera.

Gruusialaista ruokaa

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. Lobio-muhennosta, badrijani-rullia ja hatsapuri-leipää. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön.

Italian Sisilia,
Rakastatko italialaista ruokaa? Tule tutustumaan Sisilian kiehtovaan ruokakulttuuriin. Sisilialainen keittiö on täynnä muhkeita makuja; munakoisoa, meren antimia, sitrushedelmiä ja erilaisia juustoja. Valmistamme kurssikerran aikana mm. caponataa, canneloneja ja arancini-pyöryköitä. Varaa makumatka Välimerelle ja tule ihastumaan Sisilian makuihin.

Lähi-Idän keittiöt
Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet,tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukasta baba ghanoush-munakoisotahnaa, mausteista ras el hanout-kuskuslisäkettä, monia muita ruokalajeja, makeita jälkiruokia unohtamatta.

Makumatka Koreaan
Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Korea sijoittuu kahden vahvan ruokakulttuurimaan, Kiinan ja Japanin väliin, sen erottaa kuitenkin naapurimaistaan etenkin runsas mausteiden käyttö. Ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. soijakastikkeella, inkiväärillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kurssilla valmistamme ja maistelemme yhdessä maailman terveellisimmäksi ruoaksikin mainostettua kimchiä, naudanliha-bulgogia ja tutustumme bibimbad-klassikkoannokseen.

Vietnamilaisen ruuan kurssi
Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita.Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keitto, riisipaperirullat ja vietnamilaiset täytetyt letut.

 

Jaa sivu