A Tasty trip to Finland
Treat yourself to a tasty trip to Finland. Course gives you an idea about traditional Finnish flavors and some home food classics that Finns eat. Start your journey with Karelian rice pastries, Finnish meatballs with mashed potatoes and blueberry pie.

Karjalaiset piirakat
Suussa sulavia karjalanpiirakoita ohra-ja riisitäytteillä, lanttusupikkaita ja marjarönttösiä. Tutuiksi tulevat myös ilomantsilaiset vatruskat, mahalleen makkuajat sekä tapuntaiset.

Kotimakkaroita
Makkaroiden valmistaminen on hauskaa ja palkitsevaa. Kurssilla saa perustiedot kotimakkaroiden valmistamisesta, ja voit sen jälkeen herkutella myös kotona itse valmisteluilla makkaroilla. Valmistamme neljää erityyppistä makkaraa lisukkeineen, vuoden ajat huomioiden.

Käsittelemme kalaa
Erilaisia sesongin kaloja opetellaan käsitellään suomustamalla, suolistamalla, fileoimalla, nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttänen.

Ruisleipää
Ruisleipä valittiin Suomen kansallisruoksi. Voit oppia myös itse perinteisen ruisleivän leipomisen salat.  Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa. Leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi saat lämpimän leivän ja marttojen yli 50 vuotiaan taikinan juuren. Kurssiohjelma on rauhallinen ja hidastempoinen, slowfoodia parhaimmillaan!

Jaa sivu