Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Uudenmaan Martat järjestää kässämartoille vuosittain koulutusta. Myös Marttaliitto tuottaa materiaalia kässämartoille. Piiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta? Ota yhteyttä ja kysy lisää: tanja.rantanen@martat.fi.

Kässäkahvila

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Helsingin Saksalaisen koulun tiloissa, Malminkatu 14, klo 17.30-20. Osallistumismaksu 2 euroa, joka sisältää kahvin/teen, pientä purtavaa ja ohjelman. Ota mielellään oma muki mukaan.

Lisätietoa tarvikkeista ja illan sisällöstä laitetaan kässämarttojen sähköpostilistan kautta noin viikkoa ennen kutakin tilaisuutta. Sähköpostilistalle voi liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen kassamartta@gmail.com.

Kässäkahvilaohjelma syksy 2018

 12.9. klo 17.30 marttailuviikon kässäkahvilassa tehdään pannunalusta ja tutustutaan Arkiruoka on järkiruokaa –teemaan.  

9.10. klo 17.30 syvennytään pitsineuleen saloihin. Illan aikana opetellaan tavallisimmat pitsineuleissa käytettävät silmukat ja opitaan lukemaan neulekaaviota. Varaa mukaasi vaaleahkoa villa- tai villasekoitelankaa ja puikot.  

15.11. klo 17.30 tutustutaan mandalavirkkaukseen ja siinä käytettäviin silmukoihin. Varaa mukaasi erivärisiä villalankoja ja virkkuukoukku.  

Tervetuloa mukaan!

Jaa sivu