Kansainväliset martat eli kv-martat toimivat sekä marttojen kansainvälisen kehitysyhteistyön viestinviejinä, että paikallisen monikulttuurisen yhteistyön vapaaehtoisina. Kv-marttojen toiminta painottaa yhdessä tekemistä ja avoimuutta.

Kv-martat voivat osallistua Marttaliiton ja piirin järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Kv-marttoja opastetaan vetämään piirin kokoamiin kansainvälisiin teemoihin perustuvia marttailtoja ja järjestämään esimerkiksi kansainvälisen ruuan ruokakursseja tai monikulttuurisia ruoka- tai käsityöiltoja. Koulutuksissa esitellään myös marttojen kehitysyhteistyötä ja -kohteita sekä marttojen kansainvälisiä toimintamuotoja ja verkostoja Suomessa ja maailmalla.

Kv-martan kanssa tehdään kansainvälisen martan sopimus, joka on voimassa vuoden kerrallaan. Kv-martta sitoutuu pitämään jokaisesta koulutetusta teemasta vähintään yhden tilaisuuden omalle ja naapuriyhdistykselle, tai avoimen tapahtuman sopivan yhteistyökumppanin kanssa.

Vapaaehtoiset kv-martat osallistuvat myös vuosittain Maailma kylässä -festivaalitapahtumaan Helsingin Kaisaniemen puistossa toukokuun lopussa. Seuraava Maailma kylässä -festivaali on 27.5.-28.5.2017.

Kiinnostuitko? Kysy lisää sanna.tiainen-erkkila@martat.fi

 

 

Jaa sivu