Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Uudenmaan Martat järjestää kässämartoille vuosittain koulutusta. Myös Marttaliitto tuottaa materiaalia kässämartoille. Piiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta? Ota yhteyttä ja kysy lisää: tanja.rantanen@martat.fi.

Kässäkahvila

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Marttaliiton kokoustilassa, Malminrinne 1 B, Helsinki, 7. krs (summeri), klo 17.30-20. Osallistumismaksu 2 euroa, joka sisältää kahvin/teen ja ohjelman.

Lisätietoa tarvikkeista ja illan sisällöstä laitetaan kässämarttojen sähköpostilistan kautta noin viikkoa ennen kutakin tilaisuutta. Sähköpostilistalle voi liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen kassamartta@gmail.com.

Kässäkahvilaohjelma keväällä 2018

9.1. Patalappu onteloneuleena

5.2. Neulotut rannekkeet lyhennetyillä kerroksilla

6.3. Korsnäsinpaita historiasta nykypäivään, fil. tohtori, käsityökulttuurin tutkija Marketta Luutonen

12.4. Sukkaklinikka: erilaiset kantapäät ja kärkikavennukset

7.5. Neula siveltimenä, tekstiilitaiteilija Helena Vaari

Jaa sivu