Vuosi 2019, joka on Marttaliiton 120-vuotisjuhlavuosi, aloitettiin 8.1. Anjala-talolla 20 martan ollessa läsnä huolimatta kovin surkeasta kelistä. Keskustelun aiheita oli paljon, kun suunniteltiin tulevaa toimintaa . Retkiäkin mietittiin ja osittain lyötiin lukkoonkin, mutta en tässä vaiheessa puutu vielä niihin. Odotellaan ensin uutta toimintakalenteria ja palataan sitten asiaan. Hyvää marttailuvuotta kaikille! Tehdään tästä juhlavuodesta entistäkin mukavampi!

_________________________________________________________________________________________________________

31.1. vietettiin yhdistyksissä maailman suurinta marttailtaa ja mekin kokoonnuimme yhdessä Muhniemen ja Potikon marttojen kanssa Korvenkylän entiselle koululle viettämään kyseistä teemailtaa kahvittelun ja jutustelun merkeissä. Kyllähän meistä ääntä lähti, kun alkuun päästiin. Kaikki esittelivät myös itsensä nousten vuorollaan seisomaan. Miksei näitä yhteisiä tapahtumia voisi järjestää enemmänkin, tutustuisimme myös muiden yhdistysten jäseniin paremmin.

_______________________________________________________________________________________________________________

12.2. kokoonnuttiin Anjala-talolle vuosikokoukseen 20 marta voimin. Puheenjohtajaksi valittu Marja-Liisa avasi kokouksen ja käsiteltävät asiat käytiin läpi varsin jouhevasti sihteeri Ailan kirjatessa ne paperille muistiin. Valittiin uusi puheenjohtaja Sirkan tilalle, joka oli hoitanut erittäin mallikkaasti kyseistä tehtävää jo huimat 8 vuotta yhtä mittaa. Hänen paikalleen valittiin Heljä varsin yksimielisellä päätöksellä. Aila jatkaa edelleen sihteerinä ja mikä on jatkaessa, kun se homma häneltä hienosti luonnistuu. Sirkka jatkaa kuitenkin hallituksen rivijäsenenä ja Marjon luopuessa hallituksen jäsenyydestä perustelluin syin, valittiin hänen tilalleen Pirjo L. Hallituksessa edelleen myös jatkavat Marja ja Sinikka.Käytiin läpi ehdotettua toimintakalenteria kevät- sekä syyskaudeksi ja sen mukaan, mitä kalenteriin oli jo kaavailtu, niin mukava vuosihan tästä juhlavuodesta on kehkeytymässä.

__________________________________________________________________________________________________________________

26.2. oltiin jälleen Anjala-talolla 22 martan ollessa läsnä. Nyt ei ollut mitään teemaa eikä kukaan pitänyt esitelmääkään, joten juteltiin vaan keskenämme niitä ja näitä sekä kilkuteltiin sukkapuikkoja.

 

Sirkkaa muistettiin pienellä lahjalla ja kukilla kiitoksena 8-vuotisesta puheenjohtajuudesta sekä kahviteltiin nautiskellen Anjan ja Pirjon tuomia leivonnaisia. Joukkoomme on kenties jälleen tulossa uusi jäsen, joka oli tutustumassa toimintaamme. Toivottavasti hän innostui ja liittyy seuraamme.

______________________________________________

12.3. Anjala-talolle oli kokoontunut 22 marttaa. Heljä oli leiponut ihanan kermatäytekakun sekä juustosarvia makunystyröitämme hellimään. Kudin oli suurimmalla osalla mukana ja asiaa tuntui olevan yllin kyllin jokaisella niiden virallistan asioiden lisäksi, jotka lähinnä koskivat tulevia kahvituksia nyt lähiaikoina sekä myös myöhemmin syksyllä. Lupauduttiin m.m. hoitamaan lokakuussa Anjalan VPK:n 125-vuotisjuhlakahvitus ja kesällähän on meidän vuoro olla hautausmaajuhlissa väkeä kahvittamassa. Heljä oli tehnyt meille terveysaiheisen  tietokilpailun yllätyksenä, jossa jokainen sai hieroa älynnystyröitään.  Siinähän se parituntinen  taas mukavasti vierähtikin.

_________________________________________________________________________________

26.3. kokoonnuttiin Anjala-talolla 23 martan ollessa läsnä. Entisen Anjalankosken kaupungin johtaja Eero Mattila piti meille mielenkiintoisen esitelmän edunvalvontavaltuutuksesta ja muista juridisista asioista, mitkä kannattaa iän karttuessa hoitaa kuntoon silloin, kun on vielä ymmärrys tallella. Kuuntelimme mielenkiinnolla esitystä ja Eeron jutustelua. Kahvittelun lomassa oli sitten vuorossa omat asiamme eli m.m. ensi kesän retki.

______________________________________________________________________________________

23.4. Jälleen Anjala-talolla 23 martan voimin. Viralliset asiat käytiin läpi, eli kesäretken suunnittelu jatkui ja suunnitelmat sen osalta selkenivät. Kevätretkeä Känkkärälle käytiin myös läpi. Hautausmaajuhlaakin vielä tarkennettiin, sekä tulevan syksyn tapahtumia kerrattiin. Sinikka ja Pirjo toivat terveisiä piirin vuosikokouksesta. Juttua tuntui olevan jokaisella toisille jaettavaksi. Nopeasti on taas aika kulunut ja jäljellä on enää kevätretki ennen kesäkauteen siirtymistä.

_______________________________________________________________________________