Kesäretki Hämeenlinnaan 11.8.2021

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan voitiin todeta kun vihdoin päästiin toteuttamaan retki Hämeeseen sen peruuntuessa edelliskesänä tuon epätoivotun korona-vieraan takia. Anjalankosken linjan bussi erinomaisine kuskeineen nouti meidät pysäkeiltä mukaan ja päästiin köröttelemään kohti Hämeenlinnaa ja siellä ensiksi sen historialliseen linnaan tutustuen.  Sitten olikin vuorossa maittava lounas kruununleipomossa linnan tiloissa. Vankilamuseossa voi aistia sen, miltä noista vankiparoista tuntui olla muurien sisällä kenties vuosikausia.Onneksi seuraavana oli vuorossa tutustuminen Wetterhoffin myymälään, jossa voimme ihailla kauniita käsitöitä ja tarpeistoa niiden tekemiseen. Lopuksi suuntasimme kohti Lepaan kartanoa ja puutarhaa, jota meille esitteli vanhempi herrasmies jolta ei tietoa puuttunut kyseisestä aiheesta. Kahvit nautittiin vielä viinitilalla ja sitten olikin aika lähteä kotia kohti. Onnistunut retki jälleen.

Kesäretki Lappeenrannan suuntaan 12.6.2019

Anjalankosken linjan bussi kurvasi pysäkeille hyvissä ajoin poimiakseen meidät uumeniinsa ja niin lähdettiin köröttelemään ensin kohti Pulsan vanhaa asemaa, joka on rakennettu v. 1869.Sen jälkeen sinne on rakennettu muitakin rakennuksia aseman virkailijoille. Nykyään sieltä löytyy ihania putiikkeja sekä kahvila, josta saa kahvin lisäksi itsetehtyjä leivonnaisia. Siellä on myös halutessaan mahdollisuus majoittua. Me söimme valmiiksi tilatut makoisat 3:n juuston piirakat sekä raikasta salaattia sen kanssa. Oli tosi hyvää! Pulsasta lähdettiin jatkamaan kohti Lappeenrantaa ja matkan varrella poikettiin myös Luhdan isoon outlet-myymälään ostoksille tai vain katselemaan, kuka mitenkin. Taisihan sieltä kuitenkin tarttua mukaan  myös viemisiä! Kohta jo oltiinkin Lappeenrannassa ja ajettuamme hiekkalinnaa kurkistamassa (bussin ikkunoista vain), jatkoimme ylös linnoitukselle. Siellä kävimme kahveilla ja putiikkeja katselemassa, jonka jälkeen lähdimme kohti Luumäkeä ja presidentti Svinhufvudin kotimuseota. Senaatti-kiinteistöt eli valtio toteutti siellä mittavan peruskorjauksen vuosina 2016-2017. Loppuvuodesta 2017 valtio luovutti kiinteistön museovirastolle, joka toimii siellä vuokralaisena. Museon aukiolosta ja näyttelyjen ylläpidosta vastaa nykyään Kotkaniemi-säätiö. Meille oli järjestetty opastus ja oppaanamme toimi erittäin miellyttävä nuorimies, joka osasi asiansa. Olipa mielenkiintoinen kohde tuokin!

http://www.kotkaniemi.fi/

http://www.pulsanasema.fi/fi/

 

Osallistumme meneillä olevaan ”sukat äidille” kampanjaan, jossa on tarkoitus jakaa villasukat jokaiselle vuoden 2019 ensisynnyttäjälle. Tässä tekemiämme sukkia lähdössä  Kymenlaakson keskussairaalaan jaettavaksi uusille äideille.

 

Tutustumisretki eduskuntaan 27.9.2018

Teimme mielenkiintoisen ja varsin odotetun retken ”isolle kirkolle”, jossa tutustuimme eduskuntataloon ja pääsimme myös tapaamaan ”omaa” kansanedustajaamme Markku Pakkasta. Ensin meille esiteltiin kaunista eduskuntataloa asiantuntevasti Harri Hennisen johdattamana. Hän kertoili meille talosta ja miten siellä toimitaan ja esitteli meidät pikapikaa myös muutamalle vastaantulleelle kansanedustajalle. Lounas nautittiin eduskuntataloa vastapäätä olevassa uudessa musiikkitalossa. Sitten käytiin vielä seuraamassa eduskunnan kyselytuntia, jonka jälkeen alkoi kotimatka kohti Anjalaa.

_________________________________________________________________________________

Kesäretki Mikkeliin 12.6.2018

Suuntasimme aamulla kuka enemmän ja kuka vähemmän virkeänä bussipysäkeille, joilta Maarit poimi meidät kyytiin ja lähdimme hurruuttelemaan kohti Mikkeliä. Muutama oli jäänyt pois joko sairauden tai muun syyn takia, mutta meitä oli kuitenkin siunaantunut 21 marttaa mukaan retkelle. Ensimmäinen pysähdys oli Kenkäverossa, jossa nautittiin maukas aamiainen ja tutustuttiin paikkaan sekä voitiin tehdä ostoksia lukuisista putiikeista. Sitten poikettiin Mikkelin torielämää ihmettelemään ennenkuin jatkettiin Tertin kartanoon syömään lounasta, joka oli varsin maittava ja runsas. Saatiin myös hyvä tietoisku Tertistä ja paikallisia juomiakin oli mahdollisuus maistella. Käytiin vielä Naisvuorella juomassa kahvit ihanan rapeiden vohveleiden kera, joita tosin saatiin odotella tovin. Odottelu kuitenkin kannatti, olivat niin hyviä ja jäätelö sekä mansikkahillo vielä kruunasi ihanuuden. Sitten lähdettiinkin köröttelemään kotia kohti vatsat täysinä ja sielut ravittuina kaikesta siitä mitä jälleen saimme kokea mukavalla matkallamme ihanien ystävien seurassa.

http://www.tertinkartano.fi/

http://www.kenkavero.fi/

 

____________________________________________________________________________

Valtakunnallisen patalapputempauksen satoa Anjalan-Riitamaan Marttojen tekemänä Inkeroisten kirjastossa 3.5.2018.

_________________________________________________________________________________

 

Martat tekivät  vauvoille peittoja UUTEEN LASTENSAIRAALAAN 

Mekin kunnostauduimme kyseisessä projektissa varsin kiitettävästi! HYVÄ ME Anjalan Riitamaan ahkerat Martat!

Tässä näitä ihania marttojen loihtimia pikku-peittoja on valmiina luovutettaviksi pikkuisille potilaille heidän kotiutuessaan sairaalasta.

6.11.2017 koitti vihdoin hetki, jolloin  uuden lastensairaalan pikku potilaille luovutettiin kaikki Suomen marttojen tekemät 4200 peittoa, joka on tosi hieno saavutus!

 

________________________________________________________________________________

Retki Kotkaan MERIKESKUS VELLAMOON   2.5.2017.

 ____________________________________________________________

 Tutustuminen Kaslink foodsìin 24.10.2017

Kävimme  lähes 20 martan voimin Korialla tutustumassa Kaslink foodsìn elintarviketehtaaseen ja saimme varsin kattavan annoksen tietoutta kyseisestä perheyrityksestä ja sen tekemistä hienoista tuotteista. Kaslinkhan sai vuonna 2014 valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon Suomessa, joka on hieno saavutus. Yrityksen johdossa on tällä hetkellä yrityksen perustajan, Rauno Kukkosen kolme poikaa, Tuomas, Juha-Petteri ja Matti Kukkonen

________________________________________________________________________________

Meillä oli Muhniemen Eränkävijöiden hirvisoppien keittovuoro jälleen tänä vuonna. Sitä valmisteltiin usean martan voimin lauantaina 17.11. ja peijaiset olivat sunnuntaina 18.11. Soppa onnistui mainiosti ja väki kehui soppaa vuolaasti hyvänmakuiseksi. Lihaa oli yllin kyllin ja myös perunat riittivät sopassa. Nälkäiseksi ei kenenkään tarvinnut varmasti jäädä. Se oli aikamoinen voimainponnistus taas meiltä, mutta hyvä mieli jäi varmasti kaikille, jotka sen keittämiseen jollain tavalla osallistuivat!