Tutustumisretki eduskuntaan 27.9.2018

Teimme mielenkiintoisen ja varsin odotetun retken ”isolle kirkolle”, jossa tutustuimme eduskuntataloon ja pääsimme myös tapaamaan ”omaa” kansanedustajaamme Markku Pakkasta. Ensin meille esiteltiin kaunista eduskuntataloa asiantuntevasti Harri Hennisen johdattamana. Hän kertoili meille talosta ja miten siellä toimitaan ja esitteli meidät pikapikaa myös muutamalle vastaantulleelle kansanedustajalle. Lounas nautittiin eduskuntataloa vastapäätä olevassa uudessa musiikkitalossa. Sitten käytiin vielä seuraamassa eduskunnan kyselytuntia, jonka jälkeen alkoi kotimatka kohti Anjalaa.

_________________________________________________________________________________

Kesäretki Mikkeliin 12.6.2018

Suuntasimme aamulla kuka enemmän ja kuka vähemmän virkeänä bussipysäkeille, joilta Maarit poimi meidät kyytiin ja lähdimme hurruuttelemaan kohti Mikkeliä. Muutama oli jäänyt pois joko sairauden tai muun syyn takia, mutta meitä oli kuitenkin siunaantunut 21 marttaa mukaan retkelle. Ensimmäinen pysähdys oli Kenkäverossa, jossa nautittiin maukas aamiainen ja tutustuttiin paikkaan sekä voitiin tehdä ostoksia lukuisista putiikeista. Sitten poikettiin Mikkelin torielämää ihmettelemään ennenkuin jatkettiin Tertin kartanoon syömään lounasta, joka oli varsin maittava ja runsas. Saatiin myös hyvä tietoisku Tertistä ja paikallisia juomiakin oli mahdollisuus maistella. Käytiin vielä Naisvuorella juomassa kahvit ihanan rapeiden vohveleiden kera, joita tosin saatiin odotella tovin. Odottelu kuitenkin kannatti, olivat niin hyviä ja jäätelö sekä mansikkahillo vielä kruunasi ihanuuden. Sitten lähdettiinkin köröttelemään kotia kohti vatsat täysinä ja sielut ravittuina kaikesta siitä mitä jälleen saimme kokea mukavalla matkallamme ihanien ystävien seurassa.

http://www.tertinkartano.fi/

http://www.kenkavero.fi/

 

____________________________________________________________________________

Valtakunnallisen patalapputempauksen satoa Anjalan-Riitamaan Marttojen tekemänä Inkeroisten kirjastossa 3.5.2018.

_________________________________________________________________________________

 

Martat tekivät  vauvoille peittoja UUTEEN LASTENSAIRAALAAN 

Mekin kunnostauduimme kyseisessä projektissa varsin kiitettävästi! HYVÄ ME Anjalan Riitamaan ahkerat Martat!

Tässä näitä ihania marttojen loihtimia pikku-peittoja on valmiina luovutettaviksi pikkuisille potilaille heidän kotiutuessaan sairaalasta.

6.11.2017 koitti vihdoin hetki, jolloin  uuden lastensairaalan pikku potilaille luovutettiin kaikki Suomen marttojen tekemät 4200 peittoa, joka on tosi hieno saavutus!

 

________________________________________________________________________________

Retki Kotkaan MERIKESKUS VELLAMOON   2.5.2017.

 ____________________________________________________________

 Tutustuminen Kaslink foodsìin 24.10.2017

Kävimme  lähes 20 martan voimin Korialla tutustumassa Kaslink foodsìn elintarviketehtaaseen ja saimme varsin kattavan annoksen tietoutta kyseisestä perheyrityksestä ja sen tekemistä hienoista tuotteista. Kaslinkhan sai vuonna 2014 valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon Suomessa, joka on hieno saavutus. Yrityksen johdossa on tällä hetkellä yrityksen perustajan, Rauno Kukkosen kolme poikaa, Tuomas, Juha-Petteri ja Matti Kukkonen

________________________________________________________________________________

Meillä oli Muhniemen Eränkävijöiden hirvisoppien keittovuoro jälleen tänä vuonna. Sitä valmisteltiin usean martan voimin lauantaina 17.11. ja peijaiset olivat sunnuntaina 18.11. Soppa onnistui mainiosti ja väki kehui soppaa vuolaasti hyvänmakuiseksi. Lihaa oli yllin kyllin ja myös perunat riittivät sopassa. Nälkäiseksi ei kenenkään tarvinnut varmasti jäädä. Se oli aikamoinen voimainponnistus taas meiltä, mutta hyvä mieli jäi varmasti kaikille, jotka sen keittämiseen jollain tavalla osallistuivat!

Jaa sivu