Hyvää alkavaa vuotta vaan kaikille martoille sekä myös ei-martoille! Me Anjalan Riitamaan martat aloitimme tämän vuoden Anjala-talolla 14.1. Koolla oli 26 marttaa. Hienoa! Saimme joukkoomme  uuden jäsenen ja tämänhetkinen jäsenmäärä on 48.  Kyllähän sitä puheensorinaa riitti taas, kun oli niin paljon kerrottavaa toisillemme. Virallinen osuus alkoi, kun Heljä avasi kokouksen ja porukka hiljeni. Ruvettiin keskustelemaan kevään toiminnasta ja saatiinkin kalenterin runko aika hyvin jo kasaan. Ehkä siinä on vielä pientä fiksausta, mutta hyvältä näyttää. Maailman suurin marttatapaaminen pidetään Anjala-talolla torstaina 13.2. ja Marinkylän martat tulevat silloin vierailulle sekä kahvittamaan. Marttojen kirkkopyhä on toteutumassa 23.2., joka on mukava lisä toimintaamme. Myös Kesäretkestä hieman puhuttiin ja se suuntautuisi ehkä Hämeen suuntaan tällä kertaa. Vuosikokous päätettiin pitää tiistaina 25.2., johon kaikki ovat tervetulleita! Hallituksen kokous pidettiin vielä normaalin tapaamisen jälkeen. Palataan myöhemmin tarkemmin kevään toimintakalenteriin.


Tapaamisessa 28.1. oli koolla 22 marttaa. Heljän johdolla käytiin läpi kevään tulevaa toimintaa ja tehtiin siihen pieniä muutoksia joiltain osin. Kalenteri on nyt kuitenkin lyöty lukkoon ja Aila sähköpostittaa sen jokaiselle, kun saa sen valmiiksi. Piirin tapaamisessa olleet toivat sieltä terveisiä ja kuulumisia. Myös kesäretkestä, josta Pirjo L. oli saanut alustavan suunnitelman Hämeenlinnasta sikäläisiltä toimijoilta, keskusteltiin ja todettiin se ihan hyväksi, joten se tuli hyväksytyksi ilman soraääniä. Marttojen kirkkopyhää myös suunniteltiin ja sovittiin mitä kukin hoitaa sen suhteen, joten sekin on nyt hoidossa. Ei muuta kuin odottamaan hienoa tapahtumaa!

___________________________________________________________________________________________

13.2. vietettiin maailman suurinta marttailtaa. Me kokoonnuttiin kuitenkin normaaliin aikaan päivällä Anjala-talolla ja vieraaksemme oli saapunut Marikylän marttoja. He mukaanlukien meitä oli yhteensä 29 marttaa koolla. Vietettiin oikein mukava parituntinen yhdessä jutustellen ja vanhoja valokuvia katsellen. Siru oli laatinut tietokilpailun, jonka Pirjo piti Sirun ollessa estynyt tulemaan paikan päälle. Kysymykset tuntuivat olevan aika kinkkisiä ja kahdestatoista kysymyksestä eniten oikeita vastauksia sai Marja-Liisa. Hän vastasi yhdeksään kysymykseen oikein ja voitti palkinnon. Seuraavaksi parhaiten vastasivat Marin martoista Helena ja Ellu, joilla molemmilla oli 5 oikeaa vastausta. Hekin saivat pienen lohdutuspalkinnon. Marin martat tarjosivat meille kahvit makoisten leivonnaisten kera. Kerrassaan mukavaa oli jälleen marttakavereiden kanssa!

____________________________________________________________________________________________

25.2. oli vuosikokouksen aika. 23 marttaa oli ehtinyt mukaan mitä kauneimpana kevättalven päivänä. Aurinko tosiaan paistoi pilvettömältä taivaalta, mitä ei vielä ole kovin usein tapahtunut tänä vuonna. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Marja-Liisa ja sihteerinä toimi Aila. Edellisvuoden toimintakertomus hyväksyttiin ilman soraääniä, samoin tilit. Myös toimintasuunnitelma tuli hyväksytyksi vuodelle 2020, samoin talousarvio. Uudet säännöt otettiin käyttöön. Hallituksen jäsenistä oli erovuorossa Marja, Sinikka ja Aila, joka kuitenkin vielä jatkaa, mutta Marjan ja Sinikan tilalle tuli hallitukseen Anja ja Inger. Kahvirahaa päätettiin korottaa eurolla, joten se on nyt 4 e ja arvonta päätettiin lopettaa kokonaan. Jos näyttää siltä, että rahavarat eivät riitä, voidaan pitää myyjäiset. Tällä hetkellä jäsenmäärämme on 52 marttaa.

_______________________________________________________________________________________________