1.3. pääsimme vihdoin aloittamaan marttailun ja Sakun talolle olikin saapunut ilahduttavan paljon porukkaa eli 18 marttaa. Inkulla sattui olemaan sopivasti syntymäpäivä ja kahvin kanssa saatiin nauttia hänen leipomaa kääretorttua y.m. hyvää. Aloitettiin laulamalla onnittelulaulu äskettäin vuosia täyttäneille jäsenillemme, jonka jälkeen alettiin miettiä tulevaa toimintaa. Toukokuussa päätettiin mennä Seppälän lammastilalle Miehikkälään ja samalla kertaa voisi käväistä myös Zarin ostoskylässä. Kesäretki tullaan tekemään Raaseporin alueelle elokuun alussa. Olipa mukava tavata marttakavereita pitkästä aikaa.

___________________________________________________________________________________________________________________

15.3. Sakun talolle oli saapunut 20 marttaa. Aloitimme tapaamisen tähän maailmantilanteeseen sopivalla laululla ”Siunaa koko maailmaa”. Päätimme tehdä myös lahjoituksen sodasta kärsivälle Ukrainan kansalle jonkin avustusjärjestön kautta. . Tällä kertaa oli sovittu, että pidetään runollinen tapaaminen ja moni olikin varannut jonkin runon esitettäväkseen. Oli varsin monipuolinen runokattaus omatekoisista aina vanhoihin Lauri Pohjanpään eläinrunoihin ja siltä väliltä. Asiaa oli muutenkin aika paljon, m.m. kesä- ja kevätretken esittely. Molempiin tunnuttiin olevan tyytyväisiä, joten jäädään odottelemaan mielenkiinnolla kyseisiä retkiä. Aila ja Pirjo N. olivat tuoneet äskettäin olleiden syntymäpäiviensä kunniaksi herkullista tarjottavaa kahvin kanssa. Oli taas kiva tavata ja jutustella.   

_____________________________________________________________________________________________________________________

29.3. pidettiin vuosikokous Sakun talolla. Koolla oli 18 jäsentä. Puheenjohtaja Pirjo avasi kokouksen pitemmittä puheitta ja kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Helena R. sekä sihteeriksi Aila L..  Todettiin kokous lailliseksi sekä päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin vuoden -21 toimintakertomus ja esiteltiin vuoden -22 toimintasuunnitelma, joka hyväksyttiin siltä osin kuin sitä oli voitu suunnitella. Esiteltiin yhdistyksen tilit sekä tilinpäätös ja luettiin toiminnantarkastajien lausunto. Vahvistettiin vuoden -22 talousarvio. Hallitus pysyy entisellään, koska erovuorossa olleet jäsenet Inger J. ja Anja H. jatkavat kuten myös sihteerinä jatkaa Aila L. Toiminnantarkastajana jatkaa Helena R. ja varalla olleen Ella J:n tilalle valittiin Marjo L. Päätettiin maksaa hallituksen puheenjohtajalle ja sihteerille vuotuisena kulukorvauksena 150 e. Kokousedustajille maksetaan matkat yleisten kulukorvausten mukaisesti eli 45 st/km. Kimppakyydeistä matkustaja maksaa kuljettajalle Kouvola-Kotka sektorilla 6 e ja lyhyemmillä matkoilla 2 e. Pidettiin vielä suljettu lippuäänestys marttatapaamisien pitopaikasta, vaihtoehdot Anjala-talo, Sakun talo tai joku muu. Äänestyksen voitti selkeästi Sakun talo, joten jatkamme siellä ainakin toistaiseksi. Heti vuosikokouksen jälkeen pidettiin vielä hallituksen järjestäytymiskokous.

Huom. Katso toimintakalenteri alasivulta!

__________________________________________________________________________________________________________________

12.4. Sakun talolla meitä oli 14 marttaa. Valittiin piirin vuosikokoukseen edustajiksi meidän yhdistyksestä Pirjo V. ja Sirkka L. Miehikkälän retkestä keskusteltiin myös ja todettiin, että ihan mukavasti sinne on tulossa osallistujia. 26.7. olevaa Martan-päivää  päätettiin viettää Rauhamaan kartanossa Monican vieraana, hän oli nimittäin meidät kutsunut sinne syömään ja juhlistamaan äsken ollutta syntymäpäiväänsä.  Muuten oli yleistä pulinaa ja kahvittelua, mutta mukava oli taas tavata martta-kavereita.

_________________________________________________________________________________________________________________________

12.5. Snellmanin päivänä oli vuorossa kevätretki Miehikkälään Seppälän lammastilalle. Anjalankosken linjan bussi poimi meidät tuttuun ja turvalliseen kyytiinsä Muhniemeltä alkaen aina Marinkylään asti. Ensimmäinen kohde Miehikkälään tultaessa oli Idänpellon kirppis, jossa oli meitä vastassa sen iloinen emäntä, joka oli meille järjestänyt myös aamukahvin. Siellä oli tavara poikineen, josta taisi sitten lähteä lähes jokaiselle jotakin mukaan. Idän Pelto ry. on kristillisiin arvoihin ja vapaaehtoistyöhön perustuva humanitaarinen toimija. Laaja työ ulottuu kauas Suomen rajojen ulkopuolelle. Nyt avustus kohdistuu luonnollisesti Ukrainaan. Sitten jatkettiin pääkohteeseemme Seppälän lammastilalle, jossa meidät toivotti tervetulleeksi tilan omistajapariskunta. Emäntä kertoi ensin hieman tilan historiasta ja sen toiminnasta, jonka jälkeen päästiin ruokailemaan. Oli tosi hyvää nyhtö-karitsaa ja kerma-valkosipuliperunoita sekä ihania salaatteja. Jälkiruoaksi oli marja-rahkaa sekä kahvia ja kauraleipiä. Vatsanahkat paukkuen käytiin vielä tutustumassa putiikkiin, mistä sai ostaa tilalla myytäviä tuotteita eli lampaantaljoja, villalankaa ja siitä tehtyjä käsitöitä sekä lammas-säilykkeitä, makkaroita y.m. syötävää. Sitten käytiin vielä lampolassa kurkistamassa sen asukkaita ja ihania karitsoja, joista nuorimmaiset olivat 6-viikkoisia pikku-määkijöitä. Vielä poikettiin Miehikkälässä käsityöliikkeeseen, jonka jälkeen jatkettiin matkaa kohti Zsar outlettia. Siellä tuntui olevan ymmärrettävistä syistä aika hiljaista, mutta kuitenkin jonkin verran oli autoja parkkipaikalla ja myymälöissäkin silloin tällöin tuli vastaan muitakin kuin marttoja. Löytyihän sieltäkin jotain mukaan otettavaa. Kotimatka voi nyt alkaa ja luulen, että porukkamme oli aika tyytyväisiä päivän antiin.