Aloitimme syyskauden 8.9. Inkeroisissa Sakun talossa, jossa emännöi nykyisin Sinikka-martta. Pääsimme tutustumaan taloon, joka on Mämmälän kylän vanhoja sukutiloja Inkeroisissa. Meitä oli koolla 23 marttaa ja puheensorina oli melkoinen. Sinikka ja Siru olivat loihtineet ihania leivonnaisia meille kahvin kanssa nautittavaksi. Heljän johdolla käytiin läpi alkaneen syyskauden ohjelma kohta kohdalta. Nythän vietämme yhdistyksemme juhlavuotta ja 85-vuotista taipaletta päätettiin juhlistaa hyvän ruoan kera 1.12. Moision kartanossa Elimäellä.

__________________________________________________________________________________

6.10. kokoonnuttiin jälleen Sakun talossa teemana tällä kertaa uutispuuro. Sinikka, Sirkka ja Anja olivat keittäneet meille luomurukiista makoisan puuron. Tarjolla oli myös vaihtoehtona riisipuuroa ja jälkiruoaksi tietenkin kahvit sekä tiikerikakkua. Myös virallisia asioita käsiteltiin hieman ja nyt päätettiin ruveta kokoontumaan ainakin toistaiseksi Sakun talossa, jossa pystytään olemaan hieman väljemmin kuin Anjala-talossa. Toimintakalenteriin tuli pieni muutos eli jalkahoitajan esitelmä jää tällä erää odottelemaan suotuisampia aikoja. Oli oikein mukavaa taas jutustella martta-ystävien kanssa. Meitä oli yhteensä 20 marttaa koolla.

_____________________________________________________________________________________

20.10. kokoonnuttiin jälleen hyväksi todetulla Sakun talolla Inkeroisissa. Koolla meitä oli kaikkiaan 18 marttaa, edelleen hyvä määrä. Virallisen keskustelun jälkeen jatkoi oma marttamme Marja ohjelmaa esittelemällä meille kosmetiikkatuotteita. Havaintoesityskin saatiin kulmakarvojen korostuksesta emäntämme Sinikan toimiessa mallina. Kahviteltiin tietenkin myös ja leivonnaiset tällä kertaa tarjosi Marja-Liisa sekä Pirjo. Seuraavaa tapaamista odotellen!

___________________________________________________________________________________________

3.11. Sakun talolla piti oma marttamme Raija meille aivojumppaa elikkä liikkeitä ja tapoja, joilla voimme muistiamme jumppauttaa. Aika mielenkiintoista! Osalla meistä oli mukana lapsena otettuja valokuvia ja yritettiin arvuutella kuka kukin mahtaisi olla. Aika kinkkiseltähän tuo tuntui arvata ketä kuvat mahtoivat esittää. Kyllä sitä vaan paljon muuttuu aikuistuessa ja vanhetessa, oli se arvuuttelu sen verran vaikeaa. Ihan hauskahan niitä kuitenkin oli katsella ja arvuutella.

_______________________________________________________________________________________

17.11. Sakun talossa pidimme kansallispukujen katselmuksen. Osalla meistä oli puvut päällä ja osalla mukana, kun ei jokaisen puku enää sopinut päälle jostain kumman syystä? No, joka tapauksessa saimme tutustua  toinen toistaan upeimpiin pukuihin ja ihmettelimme, kuinka paljon vaivaa pukujen tekijät olivatkaan nähneet niitä tehdessään. Kyllä on taitavia käsityöihmisiä meidän martoissa!