2018

Maaliskuussa marttailimme Myllykosken uudessa Bon Bon -kahvilassa. Illan emännän sanoin: ”Ihania eloisia naisia kahvila täynnä.”

Huhtikuun Martta-illassa ihailimme villasukkia, joita meidän ahkerat ”kässä-martat” ovat talven aikana kutoneet. Ketkähän tulevat syksyllä saamaan lämmikettä saappaisiinsa?

       

Marttojen valtakunnalliseen patalapputempaukseen liittyen Tarja ja Marita opastivat meitä Martta-lehden (2/2018) patalappumallin tekoon. Jotkut innostuivat soveltamaan japanilaista sashiko-kirjontaa patalappuun. Muutamat taas koristelivat keittiösieniliinoja kankaanpainantaväreillä. Uusia käsityö- ja askarteluvinkkejä opittiin, toivottavasti joku tulee saamaan meidänkin yhdistykseltä patalapun mukana Martta-postia.

Toukokuussa aiheena oli peruna, Pipa oli laatinut monipuoliset ohjeet, jotka hyvin esivalmisteltuina toteutimme. Kuvissa vasemmalta alkaen täytettyjä uuniperunoita, espanjalainen perunamunakas, paimenen piiraita suomalaisittain, lämmin perunasalaatti Marttojen ohjeella ja perunamunkit. Ks. ohjeet Reseptikansiosta.

Toukokuun 26. päivänä Kymenlaakson Marttojen kesäretki Etelä-Karjalaan

                    

Yhdistyksestämme matkaan lähtivät Eija, Maru ja Ulla. Lappeenrannassa Tirilän puutarhalta hankimme kesäkukkia ja täydennyksiä pihoillemme. Maittavan lounaan nautimme ravintola Kehruuhuoneessa, jonka historiasta ja nykypäivästä saimme pienen katsauksen.

        

Iltapäiväkahvin aikaan saavuimme Luumäelle, jossa tutustuimme juuri peruskorjattuun Kotkaniemeen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseoon.

Heinäkuussa Martan päivän etkot, kesäpäivä Imatralla 21.7.2018

Ensin tankkaustauko Luumäellä Satun Makiat -kahvilassa, iltapäivällä Kruununpuiston kesäteatterissa musiikkikomedia Haluatko mökkiläiseksi.

Päivän päätteeksi aterioimme upeassa Imatran Valtionhotellissa.

      

Kiitokset Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiölle, jonka myöntämä apuraha mahdollisti retkemme.

Syyskuussa valmistimme aterian kotimaisista sadonkorjuun antimista Marttojen ohjeilla:

Basilikainen kurpitsapaistos  Kyssäkaalisalaatti  Punajuurihöystö  Hunajajuurekset

                           

  Jälkiruuaksi omenabrita

Katso Koski-Martoille sovelletut ohjeet Reseptikansiosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        

 

Jaa sivu