Belgian Martat ry

Tervetuloa tutustumaan uusille nettisivuillemme: https://belgian.marttayhdistys.fi/

Olemme siirtyneet uusille nettisivuille.

Tervetuloa tutustumaan: https://belgian.marttayhdistys.fi/

 

 

Tervetuloa mukaan Belgian Marttojen toimintaan!

Yllä olevasta linkistä pääset liittymään ja maksamaan jäsenmaksun 2022, mikäli sinulla on suomalaiset pankkitunnukset. Laita belgialaisen postinumeron eteen 0, niin muutamme sen oikeaan muotoon ilmoittautumisen jälkeen. Tätä kohtaa ollaan korjaamassa, mutta siinä voi mennä hetki.

Mikäli sinulla ei ole suomalaisia pankkitunnuksia, voit liittyä täyttämällä jäsenhakemuksen täältä. Yhdistyksen nimeen tulee Belgian Martat ja kuulumme Uudenmaan piiriin.

💙💙💙💙💙💙💙💙💙

 

Belgian Martat ry perustettiin Brysselissä helmikuussa 2008 ja tällä hetkellä meillä on jäseniä noin sata. Olemme itsenäinen yhdistys, joka kuuluu jäsenenä Uudenmaan Marttapiiriin. Seuraamme toiminnassamme Marttaliiton perustarkoitusta ja vuoden teemoja.

 

MARTTOJEN VUODEN 2022 TEEMA ON KOHTAAMINEN JA YHDENVERTAINEN ARKI.

 

Me martat uskomme, että jokaisesta ihmisestä löytyy hyvä tyyppi. Yhdenvertainen kohtaaminen edellyttää yhteisiä toimintaperiaatteita ja toisten huomioon ottamista. Sen vuoksi olemme koonneet yhteen Marttojen yhdenvertaisuusteesit.

💙Martat on avoin kaikille. Emme kysele taustoja emmekä titteleitä.

💙Puhumme ja viestimme selkeästi ja kaikki huomioiden.

💙Kuulemme toisiamme tasapuolisesti. Annamme puheenvuoron kaikille.

💙Huomaamme kaikkien kyvyt ja jaamme tehtäviä ja vastuita.

💙Kannustamme esteettömyyteen kaikessa toiminnassa.

💙Meillä vallitsee keho- ja ruokarauha. Emme kommentoi toistemme ulkonäköä, ruokavaliota emmekä ruoka-annoksia.

💙Puutumme syrjintään ja epätasa-arvoiseen kohteluun aina kun sitä kohtaamme.

 

Martat parantaa maailmaa tekemällä pieniä asioita isosti. Martat on vuonna 1899 perustettu puoluepoliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka edistää kaikenlaisten perheiden kestävää arkea. Marttojen toiminnassa yhdistyvät kyvykkyys, tahto ja rehellisyys. Martat on vahva yhteisö, jossa tehdään ja opitaan yhdessä. Marttailu on hauskaa!

 

Belgian Martat järjestää marttailtoja ajankohtaisista aiheista sekä erilaisia kursseja mm. ruuanlaittoon, askarteluun ja hyvinvointiin liittyen. Teemme myös retkiä ja vierailemme kiinnostavissa paikoissa. Belgian Martoilla on vilkasta käsityötoimintaa ja kässämartat kokoontuvat pari kertaa kuukaudessa syksyllä ja keväällä sekä arkisin että viikonloppuisin. Järjestämme lisäksi kursseja lapsille ja nuorille ruuanlaitosta sekä käsitöistä. Martat-lehti lähetetään jäsenille kuusi kertaa vuodessa myös tänne Belgiaan.

 

Marttailu on ennen kaikkea hauskaa yhdessäoloa, ideointia ja yhdessä tekemistä. Marttatoiminta tai jäseneksi liittyminen eivät kuitenkaan edellytä aktiivista otetta – jokainen voi valita oman toimintansa ja osallistumisensa tason elämäntilanteensa ja käytettävissään olevan ajan puitteissa.

 

Tapahtumakalenteri