Pekan kalakurssi on ollut yksi suosituimmista kursseistamme ja karjalanpiirakoiden tekemistä opiskeltiin tasaisin väliajoin.

Suositut kalakurssit

Kaloista oli toivottu ruokakurssia ihan yhdistyksemme alkuajoista saakka. Belgiassa oli myynnissä paljon sellaisia kaloja, jotka eivät olleet entuudestaan tuttuja Suomesta. Ja ranskalaiset nimet vielä sekoittivat pakkaa. Vihdoin saimme Pekan lupautumaan opettajaksi ja se oli menoa, voita säästämättä! Saimme tärkeää oppia sekä kalojen valmistuksesta että kalojen ostamisesta paikallisista kaupoista. Enää ei tarvinnut tyytyä kalapuikkoihin, jotka löytyivät kyllä paketin kuvan avulla pakastealtaista. Kurssi oli niin suosittu, että järjestimme toisen kurssin jo samana vuonna!

Karjalanpiirakkatalkoista perinne

Karjalanpiirakkatalkoista tuli jokavuotinen perinteemme moneksi vuodeksi. Kerran kaksi vuodessa kokoonnuimme jonkun luona tekemään karjalanpiirakoita. Osa oli samalla opettajina, toiset lähtivät ihan alkeista piirakoita tekemään. Piirakoita tehtiin sekä kotiin viemisiksi että Eurooppa-koulun myyjäisiin. Alkuvuosina meille asetti haasteita erityisesti uunien paistolämpötilat. Monetkaan paikalliset uunit eivät lämmenneet tarpeeksi piirakoiden paistoon. Kerran huomasimme uunin kyvyttömyyden vasta kun olimme jo aloittaneet. Osa jatkoi sitten piirakoiden tekemistä, osa siirtyi kuljetuspuuhiin ja piirakat vietiin toiseen osoitteeseen paistettaviksi. Siitäkin selvittiin! Homma sai onneksi moneksi vuodeksi selkeyttä, kun Merja Rehn tarjosi kotinsa ja taitonsa meidän käyttöömme. Silloin pääsimme jo lähes liukuhihnamaiseen toimintaan. Aina kuitenkin mukana oli myös aloittelijoita, joita samalla porukalla ”kurssitettiin” karjalanpiirakoiden saloihin.