Täältä löydät vuoden 2018 tapahtumista kuvaselostukset.

Käsityötapahtumista löydät kuvat täältä ja Nuorten kässäkerhosta kuvia löytyy täältä.

Havukranssikurssit 23. ja 24.11.

Belgian Martat kokoontuivat perinteiseen tapaan tekemään havukransseja joulukauden alkajaisiksi. Kurssit järjestettiin yhdessä Suomi-Klubin Viherpeukaloiden kanssa Taija Toratin johdolla. Sekä perjantai-iltana että lauantaina aamupäivällä olivat täydet ryhmät ja lauantaina mukana oli nuorempiakin, tulevaisuuden marttoja.

Garderobi – korjausompelupaja 21.10.

Perinteiseen tapaan järjestimme korjausompelupajan samaan aikaan Brysselin merimieskirkon kirjaston Kirjatorin kanssa. Poistokirjoja myytiin kirjastossa ja meidän pajamme oli kirkon Ateljee-tilassa.

Aikuisen naisen meikkivinkit -kurssi 14.10.

Virpi Huttunen jakoi martoille meikkivinkkejä ZAO-sarjan tuotteilla.

Tuomasmessussa tarjoilemassa 7.10. Ylösnousemuksen kappelin ala-aulassa

Belgian Martat saavat kokoontua pientä korvausta vastaan Brysselin merimieskirkon tiloissa. Tästä kiitoksena annamme talkooapua joissakin kirkon tapahtumissa. Nyt olimme lupautuneet hoitamaan syksyisen Tuomasmessun tarjoilun. Tarjottavat tuotiin paikalle kirkon omasta keittiöstä.

Retki Aywiersin puutarhatapahtumaan 6.10.

Martat tekivät yhteisen syysretken Suomi-Klubin Viherpeukaloiden kanssa Aywiersin puutarhatapahtumaan.

Keskustelua ilmastonmuutoksesta marttailtapäivässä 15.9.

Kestävän kehityksen hengessä Belgian Martat järjestivät ilmastonmuutosaiheisen tapahtuman. Keskustelun alusti asiantuntevasti GEN Z opiskelijayhdistyksen edustaja, EEB2-koulun abiturientti Vappu Väänänen.

Retki ruusupuistoon Mecheleniin 17.6.

Retki tehtiin Päivi Reijosen johdolla Mechelenin Vrijbroekpark-ruusupuistoon. Kaikki kuvat ovat Päivin ottamia.

Lihankorvikkeet-kurssi II 17.6.

Ruokamarttamme Raija Kotajärven ensimmäinen kurssi lihan korvikkeista oli niin suosittu, että hän piti kurssin vielä toisellekin ryhmälle. Tämäkin kurssi tuli heti täyteen.

Retki kierrätyskeskukseen 2.6.

Lähdimme katsastamaan Televil-kierrätyskeskuksen uutta ilmettä Vilvoordeen.

Marollesin kaupunkikierros 26.5.

Jo joka keväiseksi perinteeksi muodostunut opastettu kaupunkikierros suuntautui tänä vuonna Marollesiin, vanhan Brysselin sydämeen.

Patalapputempaus #martalta 3.5.

Belgian Martat osallistui Marttaliiton valtakunnalliseen patalapputempaukseen #martalta, joten tempaus sai myös ulkosuomalaista väriä. Kuva Leenasta ja patalappukorista oli mukana myös liiton someen tekemässä kuvavideossa.

Patalaput retkeilevät instagramissa

Martat  ovat tehneet kevään aikana patalappuja Marttaliiton tempaukseen 3.5.2018. Belgian patalaput ovat välillä lähteneet retkeilemään, ja retkikuvat on julkaistu belgianmartat-instagramissa. #martalta #belgianpatalaput.

Belgian Martat mukana astiaretkellä 21.4. Saksassa

Belgian Suomi-Klubin Villeroy & Boch -kerhon retkillä ovat Belgian Martat toisinaan auttaneet järjestelyissä ja jokaisella matkalla on aina mukana joukko marttoja.

Vierailu Oedelemissa 23.3.

Belgian Martat lähtivät tutustumaan muihin suomalaisiin Brysselin ulkopuolelle, Bruggen suuntaan. Haaveina olisi saada aikaan jotain mukavaa yhteistyötä.

Marttailta kierrätyksestä Belgiassa 20.3.

Taija Toratti esitteli meille keskustelun pohjaksi paikallisia kierrätyslaitoksia sanoin ja kuvin. Illan lopuksi pistimme pystyyn pikkutavaroiden kierrätystorin. Tori osoittautui hyväksi ideaksi ja jatkoimme sitä seuraavinakin marttailtoina.

Lihan korvikkeet -kurssi Brysselin merimieskirkon Ateljeessa 18.3.

Sushi-iltapäivä Woluwe-Saint-Lambertissa 17.3.

Yhdistyksen vuosikokous 25.2. Brysselin merimieskirkon kirjastossa

Belgian Martat 10 vuotta: Syntymäpäiväjuhlintaa marttaillassa 6.2.

Belgian Martat perustettiin 6.2.2008. Marttaillassa Brysselin merimieskirkon kirjastossa juhlistimme kulunutta vuosikymmentä.

Belgian Martat 10 vuotta: Juhlajumalanpalvelus Ylösnousemuksen kappelissa 4.2.

Yhdistyksen kymmenen toimintavuoden kunniaksi Brysselin merimieskirkon helmikuun ensimmäinen messu oli samalla Belgian Marttojen juhlamessu. Martat toimivat messuavustajina yhdessä Belgian ja Hollannin rippikoululaisten kanssa. Messun jälkeen Belgian Martat tarjosivat kirkkokahvit Brysselin merimieskirkon kahvilassa.

Väri yksin riittää – maalauskurssi Ylösnousemuskappelin ullakolla 13.1.

Aloitimme vuoden värienergiasta nauttien Mirja Gustafssonin maalauskurssilla. Tämä tekniikka oli suurimmalle osalle aivan uusi.