Täältä löydät vuoden 2019 tapahtumista kuvaselostukset.

Käsityötapahtumistamme löydät kuvat täältä.

Nuorten kokkikurssin piparkakkuspeciaali 8. ja 14.12.2019

Nuorten kokkikurssi on pyörinyt syksyn ajan ja jatkuu vielä alkuvuonnakin. Syyskauden loppuun Raija ja Marlene järjestivät yleisön pyynnöstä nuorille piparikurssit. Kahden kurssin jälkeen yhteensä 17 nuorta lähti kohti joulua piparientekotaidot hanskassa.

Akvaviittia ja limoncelloa -kurssi 4.12.2019 Kraainemissa

Tänä vuonna olemme valmistautuneet jouluun perusteellisesti. Havukranssit ja pöytäkoristeet ovat jo valmiina, joten nyt on aika keskittyä joulun juomatarjoiluun. Päivi opasti kurssilaisia ja kaikki alkoi ainesten mittaamisesta. Lopputuloksena koteihin lähti juomia muhimaan, valmista pitäisi olla jouluna.

Pöytäkoriste jouluksi -kurssi 28.11.

Teimme pääsiäiseksi hienoja pöytäkoristeita ja saimme iloksemme Majbrit Hinzen Olesenin opettamaan meille tällä kertaa jouluisen pöytäkoristeen tekoa.

Havukranssikurssit 22. ja 23.11. Woluwe-Saint-Lambertissa

Havukranssikurssit yhdessä Suomi-Klubin Viherpeukaloiden kanssa pidettiin perinteisesti kahtena päivänä: perjantaina 22.11. illalla ja lauantaina 23.11. aamupäivällä. Perjantain kurssille Taija oli tehnyt herkullista keittoa, lauantaina oli tee/kahvitarjoilu. Alla kuvia molemmilta päiviltä.

Pikkujoulujuhla 9.11. Brysselin merimieskirkon kirjastossa.

Pikkujouluissamme oli monenmoista ohjelmaa. Sannan vetämä tietovisa huipentui niin jännäksi, että kahden loppusuoralla olleen ryhmän välillä piti kysymyskierroksia lisätä moneen kertaan. Järjestimme myös arvonnan, jossa palkintona oli kesällä ilmestynyt Marttojen parhaat villasukat -kirja. Jokaisessa syksyn tapahtumassamme osallistujat saivat kirjoittaa yhden arpalipukkeen. Näistä kaikista lipukkeista arvottiin voittaja.

Urban Sketching -piirustustyöpaja 13.10.2019

Tutustuimme tällä kertaa piirtämiseen Satu Burken opastamina. Aluksi työskentelimme Brysselin merimieskirkon kirjastossa. Välillä kävimme myös ulkona läheisessä puistossa piirtämässä.

Brysselin merimieskirkon ja Belgian Marttojen nuorten kokkikerho

Kerho aloitti toimintansa Merimieskirkon Ateljee keittiössä 2.10., ja kokoontui keskiviikkoisin klo 17-19  joka toinen viikko kolme kertaa ennen joululomaa ja vuoden 2020 puolella kaksi kertaa. Kerho oli suunnattu 9-16 -vuotiaille nuorille ja kerhoa veti Belgian Marttojen ruokamartta Raija Kotajärvi apunaan Marlene Katajisto.

Kävele Naiselle Ammatti -hyväntekeväisyystapahtuma 29.9. Tervurenissa

KNA-kävelyt ovat jo perinne Belgian Martoille. Tällä kertaa kävelytapahtuma järjestettiin Tervurenissa.

Harri Terosen kasvisruokakurssi II 22.9.

Sunnuntain kurssilla valmistettiin kasvisateria.

Harri Terosen kasvisruokakurssi I 21.9.

Syksyn ruokakurssi keskittyi kasviruokiin. Viikonlopun aikana järjestimme kaksi kurssia, joista lauantaina teimme buffetpöydän kasvisruuista. Molemmat kurssit pidettiin Brysselin merimieskirkon Ateljee-tilassa.

Martat 120 vuotta -juhlintaa Suomessa syyskuussa

Marttaliitto järjesti yhdessä Marthaförbundetin kanssa juhlallisuuksia Martta-toiminnan täyttäessä 120 vuotta. Turun tuomiokirkossa pidettiin juhlajumalanpalvelus 8.9. ja Helsingissä pystytettiin Marttatori Senaatintorille 14.9. Molempiin tilaisuuksiin osallistui myös Belgian Marttoja.

Kodinhoidon kemiaa -marttailta 10.9.

Syksyn ensimmäisessä marttaillassa Päivi kertoi kodonhoidosta kemian näkökulmasta.

Nato-vierailu 11.6.2019

Vierailimme kevätkauden lopuksi NATOn päämajassa Boulevard Leopold III Brysselissä.

Marttailta bujoilusta 4.6.2019 Brysselin merimieskirkon kirjastossa

Marttaillassa Leena kertoi tällä hetkellä muodissa olevasta tavasta pitää muistikirjaa. Marttaillan osallistujat kertoivat myös omista tavoistaan merkitä tehtäviään muistiin.

Ruisleivän leivontakurssi 18.5.

Kokoonnuimme opettelemaan ruisleivän tekoa Marjon opastuksella.

Art Nouveau -kävely Saint-Gillesissä 11.5.

Innokkaimmat ehtivät kävelylle suoraan puutarhatapahtumastamme. Tämän vuotinen kaupunginosakävely suuntautui Saint-Gillesiin.

Puutarhapäivä Wezembeek-Oppemissa 11.5.

Kokoonnuimme Pian puutarhaan yhdessä Suomi-Klubin Viherpeukaloiden kanssa. Tänä keväänä aiheena oli laatikkoviljely.

Hyvinvointipaja 6.4. Tervurenissa

Ellen van Praet ohjasi meitä hyvinvointipajassa keväisessä Moorselissa.

Vierailimme Euroopan komissiossa 4.4.

Jatkoimme tutustumiskierrosta Euroopan unionin instituutioihin tutustumalla Euroopan komissioon.

 

Makumatka Marokkoon 24.3. Brysselin merimieskirkon Ateljeessa

Ruokakurssimme jatkuivat marokkolaisen ruuan merkeissä.

Pääsiäiskoristekurssi 21.3. Tervurenissa

Opettelimme tanskalaisen Majbrit Hinzen Olesenin johdolla tekemään kauniita pääsiäisen pöytäasetelmia.

 

Aurinkorannikon Marttojen kanssa Brysselin merimieskirkolla 20.3.

Seuraavana päivänä Aurinkorannikon Martat tutustuivat Brysselin merimieskirkkoon. Myös muutamia Belgian Marttoja oli paikalla mukana tapaamisessa.

MEP Sirpa Pietikäisen vieraina illallisella 19.3.

Pitkän ja monipuolisen päivän kääntyessä iltaan kokoonnuimme vielä Aurinkorannikon Marttojen kanssa illalliselle Chez Léon -ravintolaan aivan Brysselin sydämeen.

MEP Sirpa Pietikäisen tarjoamalla lounaalla 19.3.

Euroopan parlamentin tiloista kävelimme läpi Luxemburgin aukion torin yhteiselle lounaalle Poivre & Sel -ravintolaan.

Vierailu Euroopan parlamenttiin MEP Sirpa Pietikäisen kutsusta 19.3.

Tutustuimme yhdessä Aurinkorannikon Marttojen kanssa Euroopan parlamentin toimintaan ja tiloihin Brysselissä.

Pendelum-näyttelyn avajaiset Tervurenissa 18.3.2019

Tutustuimme Mirja Gustafssonin ja Jari Antilan yhteisnäyttelyyn yhdessä Aurinkorannikon Marttojen kanssa.

 

Väri yksin riittää 2 maalauspäivä 16.3.2019

Taitelija Mirja Gustafsson piti jo toisen kurssin Brysselissä. Tämä Brysselin merimieskirkon ja Belgian Marttojen yhteinen kurssi pidettiin Ylösnousemuksen kappelin aulassa.

Onnittelut Raijalle!

Hallituksen jäsen Raija Kotajärvi kukitettiin 16.3.2019. Raija on toiminut Belgian Martoissa hallituksessa puheenjohtajana sekä hallituksen jäsenenä yhteensä viisi vuotta. Lisäksi Raija on ollut Belgian Marttojen jäsen yli kymmenen vuotta.

Vuoden ensimmäisen marttaillan 10.2. aiheena oli Heviä ja hunajaa.

Heviosastossa Ritva esitteli kangaspusseja, joita hän oli tehnyt hedelmä- ja vihannesostoille. Taija puolestaan esitteli, miten mehiläisvaha ja kangas yhdistämällä saadaan kestävää suojaa elintarvikkeille. Yhdessä keskustelimme muovista kotitalouksissa. Lopuksi olimme järjestäneet pikkutavaroiden kirppiksen.

Kauden avajaiset ja Belgian Marttojen historian ensimmäisten Marttaliiton ansiomerkkien jako 26.1.

Emme ehtineet järjestää pikkujouluja loppusyksystä, joten vietimme sen sijaan kauden avajaisia tammikuussa Brysselin merimieskirkon kirjastossa. Samalla juhlimme yhdistyksemme ensimmäisiä ansiomerkin saajia.

Koska Marttaliiton pronssisen ansiomerkin edellytyksenä on kymmenen vuoden marttajäsenyys, saimme joukostamme vasta nyt, kymmenen vuotta täytettyämme, ensimmäiset ansiomerkin saajat. Ansiomerkkiin vaaditaan myös vähintään viiden vuoden hallitustoiminta, joten Marttaliiton pronssisen ansiomerkin kunniakirjoineen saivat perustajajäsenistämme Leena Blomvall, Hanni Kangasmäki, Marlene Katajisto, Anja Rajamäki ja Krista Taipale. Onnittelumme!