Järjestämme tapahtumia rajoitusten lieventyessä enenevässä määrin lähitapaamisina. Joitakin etätapaamisia järjestämme edelleen, esimerkiksi opastettuja vierailuja Suomen taidenäyttelyissä.

TULOSSA:

Virtuaalitaidekierros Kiasmaan 19.5. klo 18:15

Tällä kierroksella tutustumme nykytaiteen ajankohtaisiin tekijöihin ja teoksiin etänä Kiasman ARS22 -näyttelyssä. Nykytaiteen suurkatselmus ARS22 on kymmenes näyttely vuodesta 1961 järjestetyssä näyttelysarjassa. ARS-näyttelyt ovat kautta vuosikymmenten tuoneet yleisön koettavaksi nykytaiteen uusimpia virtauksia. Ensimmäistä kertaa ARS-näyttelyssä on mukana myös avainteoksia eri vuosikymmeniltä 1960-luvulta alkaen.

Etänäyttelyssä Kiasman opas esittelee valikoiman näyttelyn teoksia ja taiteilijoita kuvin ja videoin. Kuulet, miten näyttelyn teokset ovat syntyneet ja tutustut ARS-näyttelyiden historiaan.

Etäopastus toteutetaan torstaina 19.5.2022 klo 18:15-19 Belgian aikaa. Kierros maksaa 5€ jäsen / 10€ ei jäsen. Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla belgianmartat@hotmail.be ja varmista paikkasi maksamalla osallistumismaksu Belgian marttojen tilille BE28 7360 619 0720. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautujaa. Teams-linkki lähetetään osallistujille ennen kierroksen alkua.

Tervetuloa!

Kässämartat zoomissa sunnuntaina 22.5. klo 14:00

Kässämartat kokoontuvat Lenin ja Tuijan johdolla sunnuntaina 22.5. klo 14-16.

Esittelyssä ovat tällä kertaa Apupuput https://rednet.punainenristi.fi/node/64684

SPR jakaa apupupuja vastaanottokeskusten kautta Suomeen saapuville lapsille. Taitelija Anu Pensolan suunnittelemaa apupupua voi vain antaa ja saada, malli on suunniteltu alunperin SPR:n henkisen tuen ohjelmaa varten.

Tuttuun tapaan voit tehdä samalla omaa käsityötäsi tai vain tulla mukaan juttelemaan.

Mukaan pääset oheisesta linkistä:

Topic: Belgian Kässämartat
Time: May 22, 2022 14:00 Brussels

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/87068713590…

Meeting ID: 870 6871 3590
Passcode: 908640

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Roomalaiskatolisen kirkon naiskuva Merimieskirkon kahvilassa 30.5. klo 18:30

Sara Latvus, tohtoriopiskelija Helsingin Yliopistossa on luvannut alustaa väitöskirjansa aiheesta: Roomalaiskatolisen kirkon naiskuva.

Katolinen kirkko on 1,3 miljardin ihmisen globaali yhteisö ja sen johtaja on nykyinen paavi Franciscus. Moniin edeltäjiinsä verrattuna paavi Franciscus on nähty kirkon uudistajana, aktiivisena ilmastotoimien puolestapuhujana sekä globaalin etelän äänenä. Paavi on myös julkisesti kannattanut YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, mutta asettaa erityisiä ehtoja juuri sukupuolten tasa-arvoa ajavalle tavoitteelle.

Alustuksessaan Sara Latvus jakaa tutkimuksensa löydöksiä katolisen kirkon ristiriitaisesta naiskuvasta sekä pohtii kirkon vaikutusta naisten aseman kehitykseen kirkossa ja laajemmin yhteiskunnassa.

Osallistumismaksu 5€ (sisältää kahvin)

RSVP 27.5  belgianmartat@hotmail.be

Tervetuloa!

Apua ukrainalaisille

Ukrainan tilanne puhuttaa ja huolettaa nyt varmasti meitä kaikkia. Myös Marttaliitto on ottanut  kantaa sen puolesta, että Venäjä lopettaisi sotilaalliset toimet Ukrainassa välittömästi.

Monella meistä on halu auttaa jollain tavalla. Keräsimme tähän eri keinoja joista voit löytää oman tapasi auttaa. Jokainen voi myös ottaa kantaa rauhan puolesta esimerkiksi omilla sosiaalisen median kanavilla tai osallistumalla rauhanomaisiin mielenosoituksiin.

 

💙  Belgian Martat on lahjoittanut 250 euroa Suomen Unicefille.

 

 

💙  Mikäli haluat itsenäisesti osallistua vapaaehtoistoimintaan tai toimittaa muita tarvikkeita, löytyy lisätietoa mm. Facebook-ryhmästä nimellä ”Solidarity with Ukraine (Belgium)”, linkki: https://www.facebook.com/groups/743620183286581

 

💙  Rahalahjoitus. Voit tehdä rahalahjoituksen esimerkiksi näille neljälle Marttaliitonkin suosittelemalle järjestölle:

Suomen Unicef auttaa Ukrainassa lapsia ja heidän perheitään. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivujen kautta. Lisätietoja www.unicef.fi.

Suomen Punainen Risti toimittaa konfliktista kärsiville vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita. Se auttaa myös kadonneiden etsinnässä. Järjestölle voi tehdä haluamansa lahjoituksen verkkosivun kautta. Lisätietoja www.punainenristi.fi.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women antaa Ukrainassa apua kriisin kohdanneille naisille sekä heidän perheilleen ja edistää naisten tasa-arvoista osallistumista rauhanprosesseihin. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivuilla. Lisätietoja: www.unwomen.fi.

Kirkon ulkomaanapu toimittaa konfliktista kärsiville ihmisille ruokaa, lämmikkeitä ja perusapua. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivujen kautta. www.kirkonulkomaanapu.fi.

Toivokaamme tilanteelle pikaista ja myönteistä ratkaisua ja turvaa kaikille ukrainalaisille!