Lue lisää klikkaamalla tapahtumaa. Monet tapahtumistamme ovat Brysselin merimieskirkon tiloissa.

Marttojen kävelykierrokset Brysselin eri kaupunginosissa jatkuvat. Tällä kerralla on vuorossa eläväinen Marollesin kaupunginosa lähellä Sablonia. Tutustumme tähän alati muuttuvaan kaupunginosaan asiantuntevan englantia puhuvan paikallisoppaan johdolla.
Kävelykierros kestää noin 1,5 tuntia ja kokoonnumme oikeuspalatsin edessä, Palais de Justice, Place Poelaert 1, 1000 BXL. Tramit 92 ja 93 pysähtyvät kohdalle ja Louisen metroasemalta on matkaa reilut 400 metriä. Vieressä on myös maanalainen parkkihalli Sablon-Poelaert.
Kävelykierroksen hinta on jäsenille 12 euroa, muille 15 euroa.Osallistumismaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä Belgian Marttojen tilille ING BE02 3630 3006 0340. Merkitse tiedonantoon osallistujan nimi. Ilmoittautumiset belgianmartat[at]hotmail.be, tiedustelut heidiera[at]hotmail.com.
Huom! Retki toteutuu myös sateen sattuessa!

Teemme retken käytettyjen tavaroiden myymälään. Televiliin voi myös jättää omia tavaroita kierrätykseen, esimerkiksi rikkinäistä elektroniikkaa otetaan siellä vastaan.
Menemme omilla autoilla, lähtö on Raija Kotajärven luota (Kraainemlaan 4, Kraainem) kello 10.00.

Autottomat pääsevät Raijan kyydissä, kokoontuminen Kraainemin metroaseman edessä kello 9.45, siitä kävelemme vajaat 600 metriä Raijalle Leenan opastuksella. Kyytiä tarvitsevat voivat ilmoittautua belgianmartat[at]hotmail.be, aihe: Televil

Televiliin voi tulla myös suoraan omalla autolla.
Mechelsesteenweg 588, 1800 Vilvoorde

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme toisen lihankorvikekurssin 17.6.
Tervetuloa! Ilmoittaudu heti!
Marttaliiton vuoden teeman "kestävä arki" ja "arkiruoka on järkiruokaa" hengessä järjestämme lihankorvikekurssin kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita vähentämään lihansyöntiä tai ovat muuten kiinnostuneita lisäämään kasvisperäisten vaihtoehtojen määrää ruokavaliossaan.
Kurssilla valmistamme ruokaa mm Härkiksestä, Quornista ja soijaproteiinista. Osa ruuista on vegaanisia. Kokkailemme yhdessä 6 pääruokaa ja yhden jälkiruuan ja lopuksi maistelemme työmme tuloksia.
Kurssin hinta martoille 30e, ei-martoille 35e, maksetaan paikan päällä.
Sitovat ilmoittautumiset 15.6. mennessä raija.kotajarvi@gmail.com
Kurssi pidetään Brysselin merimieskirkon Ateljee-tilassa.

Vappu Väänänen pohjustaa keskustelua siitä, miten voisimme vähentää omaa hiilijalanjälkeämme käytännössä.

Kraainemlaan 4, Kraainme (metro Kraainem)

Tervetuloa mukaan kävelemään kehitysmaiden naisille parempaa tulevaisuutta! Viime vuoden tapahtuma järjestettiin yli 70 paikkakunnalla Suomessa ja ulkomailla, myös Brysselissä. Viime vuonna keräys tuotti yli 89 000 euroa.

Tapahtuman avulla kerätyt varat käytetään Naisten Pankin työhön Afrikassa ja Aasiassa vuonna 2018 ja 2019. Varat kerätään ilmoittautumislahjoituksen muodossa, joka vastaa yhtä ammattia (30 euroa/kävelijä)

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti-2018-ilmoittaudu/ ja ilmoita yhteisöksi Belgian Martat ry.

Lähtöaika ja tarkempi lähtöpaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Jaa sivu