Belgian Marttojen seuraava etämarttailta marttaperinteestä on tiistaina 13.4. klo 18.30 Zoomissa. Katso tarkemmin tapahtumasta tämän sivun lopusta, klikkaamalla kyseistä tapahtumaa.

Linkki tapahtumaan on lähetetty jäsenillemme sähköpostilla. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan ja tutustumaan toimintaamme, voit pyytää linkin sähköpostiosoitteestamme belgianmartat[at]hotmail.be.

Belgian Kässämarttojen seuraava etätapaaminen on sunnuntaina 18.4. klo 15-17. Katso tarkemmat tiedot tapahtumasta täältä.

Belgian Marttojen pääsiäissuunnistus 2021 🧭🏞📷

Valokuvasuunnistuksen tarkoituksena on kuvata torstaista 1.4. sunnuntaihin 18.4. mahdollisimman monta kuvaa alla oheisesta listasta yhden tai useamman kävelyn aikana. Kuvissa saa käyttää mielikuvitusta ja luovuutta. Yhdessä kuvassa voi esiintyä yksi tai useampi listan tehtävistä. Voitte kävellä oman alueenne korona-säännöt huomioiden joko porukalla tai yksin. Kun olette kuvanneet kohteen, laittakaa rasti ruutuun.

Osallistuja tai ryhmän kapteeni lähettää yhden parhaaksi katsomansa kuvan tai kuvista kootun kollaasin Belgian Marttojen Facebook-sivun pääsiäissuunnistuksesta kertovan viestin vastaukseksi. Vastausviestissä voitte kertoa missä päin ja keiden kanssa kävelitte tai kuinka pitkän lenkin teitte.

1.Martta / ryhmä jonkun eläimen kanssa 15. Kukkiva kasvi
2. Jotakin pääsiäisaiheista tai jotakin, joka tuo mieleenne pääsiäisen 16. Martat halaamassa puuta tai halauspuu
3. Kaunis puu 17. Näyteikkuna
4. Jokin lintu 18. Kirkko
5. Patsas 19. Jotakin, missä on vettä
6. Martta / ryhmä leikkipaikalla 20. Martta / ryhmä sillalla
7. Polku 21. Vanha rakennus
8. Jotakin keväistä 22. Korkealta paikalta otettu kuva
9. Polkupyörä 23. Luonnon helmassa
10. Martta / ryhmä tekemässä ympäristötekoa. 24. Martat pitämässä taukoa tai taukopaikka
11. Graffiti 25. Ilahduttava asia
12. Suuri kivi tai kallio 26. Kun katsoo ylös, mitä näkyy?
13. Rakennuksen yksityiskohta 27. Portti tai aita
14. Kaunis maisema 28. Martalle / ryhmälle tuttu maaston merkki tai kohde.

Mukavia kävelyjä kameran kera toivottavat Belgian Martat!

 

Marttamekoista nukkeihin, marttahuiveista maljakoihin. Lyhyt katsaus siitä, mitä kaikkea marttaperinteeseen voi sisältyä.

Tutustumme kuvien avulla marttamekon eri vuosimalleihin, marttaneuleisiin ja muihin asusteisiin. Näemme myös minkälaisia tuotteita martoille on annettu esimerkiksi muistamisina ja mistä niitä voi vielä löytyä ostettavaksi.

Tänä vuonna Maailman suurinta marttailtaa vietetään koko viikko! Belgian Martat osallistuu tähän järjestämällä etämarttaillan tekstiilikierrätyksestä. Heidi Era vie meidät kangasta syvemmälle ja kertoo eri tekstiileistä kierrätyksen ja kestävän kehityksen näkökulmasta.

Illasta on tulossa tarkemmat tiedot lähiaikoina.