Belgian Martoilla on syksyllä tulossa monta tapahtumaa! Seuraa ilmoituksia täällä ja jäsenille tulee tapahtumista viestiä myös sähköpostissa.

Puuroaamiainen 29.10. klo 8-10

Martat ovat jo yli 40 vuotta tehneet kehitysyhteistyötä kahdeksassa maassa Afrikassa.

Lokakuussa vietetään puurokuuta, jonka hyväntekeväisyystapahtumien tuotto menee Marttaliiton kehitysyhteistyön tukemiseen.

Tule aamupuurolle pe 29.10 klo 8.00-10.00 Karoliinan kotiin ja tue Marttojen kehitysyhteistyötä. 5€/puuroannos.

Ilmoittautumiset  karoliinarasi@gmail.com, paikkoja rajoitetusti.

Kässätapaaminen 30.10. klo 15-17

Katso lisätiedot alasivultamme täältä.

Roskakävely Kraainemissa 7.11. klo 14.30 säävarauksella

Oletko kyllästynyt kaduilla ja ojissa lojuviin roskiin ja haluaisit itse tarttua toimeen niiden vähentämiseksi? Olen harrastanut “roskakävelyä” jo vuosia, ensin omaan pussiin ja nyt jo 9 vuoden ajan Interzan Citoyen Propre:na. Se tarkoittaa, että Interza antaa mm. säkit, roskapihdit ja huomioliivit sekä käy hakemassa täydet säkit pyydettässä. Interzan toimialueella on jo melkein 500 Citoyen Propre:a, jotka säännöllisen epäsäännöllisesti keräävät roskia omaksi ilokseen.

Jos haluat kokeilla “roskakävelyä”, tule mukaan sunnuntaina 7.11. klo 14.30. Tavataan Kraainemin metroaseman edessä ja lähdetään sitten Kraainemin kunnan alueelle tekemään noin tunnin lenkki. Säävaraus niin, että kaatosateella tai kovin tuulisena päivänä ei kävellä, sillä säkkejä on mahdoton täyttää kovassa tuulessa. Minulla on runsaasti säkkejä, mutta vain yhdet pihdit, joita voi kokeilla. Jos asut Interzan toimialueella ja haluat jo etukäteen itse liittyä roskien keräilijöiden joukkoon ja saada sitä kautta omat välineet, se käy helposti Interzan nettisivuilla tämän linkin kautta: La Résistance Propre.

Ilmoittautumiset osoitteeseen belgianmartat@hotmail.be.

Terhi

Pikkujoulujuhla Brysselin merimieskirkolla 13.11.

Lisätietoja tapahtumasta tulee lähiaikoina.

Opastettu kaupunginosakävely Ixellesin lammilla 21.11. klo 14-15.30

Tervetuloa tutustumaan jälleen uuteen alueeseen Brysselissä. Tällä kertaa matkaamme Ixellesiin! Kierroksella perehdymme erityisesti alueen arkkitehtuuriin. Ixellesin lampien alue tarjoaa upean panoraaman eräistä Brysselin parhaista 1900-luvun rakennuksista, jugendtyylistä art decon kautta modernismiin. Samalla selvitämme, kuinka historia sulautuu nykypäivän elämään.

Retki järjestetään sunnuntaina 21.11.2021 klo 14-15:30. Kävelykierroksen päätteeksi halukkaat voivat istahtaa läheiselle Flageyn aukiolle juttelemaan koetusta kierroksesta vaikkapa kahvikupposen äärellä. Retkelle lähdemme vaikka vähän tihkuttaisikin, ottakaamme säänmukaiset varusteet.

Opastus on englanniksi Araun asiantuntevan oppaan johdolla.

Tapaamme Rue Vilainin ja Rue du Lacin risteyksessä (ks. kartta). Paikalle pääsee esim. trameillä 8 ja 93 jotka pysähtyvät Avenue Louisella, pysäkki Vleurgat. Bussit 38, 59, 60 ja 71 sekä tram 81 pysähtyvät Place Flageyllä. Tulethan paikalle viimeistään 5 minuuttia ennen kierroksen alkua.

Retkelle mahtuu mukaan 20 henkilöä. Hinta 12€ jäsenet + perheenjäsenet, 15€ ei jäsenet. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta tulevat lähempänä sekä tänne että jäsenille jäsenkirjeellä.

Uusi Martat-sovellus on julkistettu!

Nyt voit ladata sovelluksen puhelimeesi ja saat kätevästi käyttöösi Marttojen neuvot. Voit itse räätälöidä sisältöjä ja valita kiinnostavimmat aiheet. Seuraa ja osallistu keskusteluihin sekä kysy neuvoja ja vinkkejä Marttayhteisön osastolla. Tutustu sovellukseen ja lataa se puhelimeesi täällä.

TULOSSA:

Katso tarkemmat tiedot ylhäältä.

Tarkemmat tiedot Kässämarttojen alasivulla. https://www.martat.fi/marttayhdistykset/belgian-martat-ry/tapahtumat-belgian-martat/belgian-kassamartat/

Jos haluat kokeilla “roskakävelyä”, tule mukaan sunnuntaina 7.11. klo 14.30. Tavataan Kraainemin metroaseman edessä ja lähdetään sitten Kraainemin kunnan alueelle tekemään noin tunnin lenkki. Säävaraus niin, että kaatosateella tai kovin tuulisena päivänä ei kävellä, sillä säkkejä on mahdoton täyttää kovassa tuulessa.

Kokoonnumme juhlistamaan tulevaa joulukautta Brysselin merimieskirkon kirjastolle. Tarkemmat tiedot tulevat lähempänä ajankohtaa.

Tutustumme jälleen uuteen kaupunginosaan Brysselissä. Kävelyn opastus on englannin kielellä, ARAU-yhdistyksen opas johdattelee meidät alueen saloihin. Katso tarkemmat tiedot yltä.