Tällä sivulla voit katsoa Belgian Marttojen käsityötapahtumia vuosilta 2021 ja 2022.

Etäkässätapaaminen islantilaisneuleista 6.3.

Katja kertoi islantilaisneuleista ja esitteli omia töitään. Keskustelimme aiheesta niin vilkkaasti, että suunnittelemamme Tuijan opastus erilaisiin tapoihin kaventaa ja lisätä silmukoita jäi vain pintaraapaisuksi. Päätimme jatkaa aiheesta toisella kertaa, kuten myös napinläpien neulominen siirrettiin suosiolla myöhempään aikaan.

Etäkässätapaaminen sukan kantapäistä 30.1.

Tuija esitteli meille monen monta erilaista tapaa tehdä kantapää sukkaan. Sen jälkeen hän vielä neuloen näytti meille, miten tehdään kantapää perinteisellä, Suomessa opetettavalla tavalla. Tuijalla oli esittää monta hyvää vinkkiä ja kikkaa, millä kantapäästä saa parhaan mahdollisen mm. istuvuuden kannalta.

Marttojen vuoden 2022 käsityöteema on ryijy, etäkässätapahtuma 9.1.

Pidimme jo ensimmäisen ryijytapahtumamme 9.1. ja seuraamme Marttojen tulevia tapahtumia aiheesta. Monella meistä oli joko ryijy kesken tai uuden ryijyn hankita ajankohtainen. Keskustelimme myös vanhojen ryijyjen säilyttämisestä ja siitä, miten tärkeää on merkata ryijyyn malli ja sen suunnittelija sekä tekijä ja valmistumisvuosi.

Vuoden 2021 viimeinen kässätapaaminen etänä Zoomissa 28.11.

Pikkujoulutunnelmissa teimme omia töitämme ja keskustelimme ensi vuodesta. Näimme myös valmiita huiveja edellisen kerran aloituksista.

Etäkässätapaaminen Zoomissa 30.10.

Tuija opetti meille hartiahuivin virkkaamista isoäidinneliö-tekniikalla. Tällä tekniikalla voi tehdä sekä suorakulmaisia että kolmiomallisia huiveja.

Neulontaa ja kirjallisuutta 15.9. Ixellesissä

Yritimme aloittaa syksyn kässätapaamiset lähitapahtumalla. Jaana kutsui meidät luokseen tekemään käsitöitä ja samalla kuuntelemaan kirjallisuutta. Jäsenet toivoivat kuitenkin vielä etätapaamisia, joten siirsimme lähitapaamiset parempaan tulevaisuuteen.

Etätapaaminen 20.6. Zoomissa

Tapaamisessamme teimme kaikki omia töitämme ja keskustelimme syksyn suunnitelmista. Käpypitsin opettelun päätimme siirtää myöhempään aikaan.

Etätapaaminen valeampiaisenpesistä 22.5. Zoomissa

Lauantaina 22.5. meillä oli toiveuusintana keväältä 2019 valeampiaisenpesän virkkaus. Tuija neuvoi pallon virkkauksessa. Valeampiaisenpesän voit tehdä myös Marttojen ohjeella täältä.

Huhtikuun tapaaminen 18.4. parsinta ja paikkaaminen -aiheilla

Huhtikuussa tapasimme juuri ennen Maailman suurinta marttapäivää. Aiheenamme oli vuoden 2021 Taiton käsityöteema parsinta ja paikkaaminen.

Maaliskuussa aiheena oli makramee-solmeilu 27.3.

Tuija opetti meille makramee-solmeilun perussolmut ja -vinkit.

Helmikuun etäkässätapaaminen Zoomissa 23.2.

Tuija opetti meille uutena virkkausmallina lämpösilmukoinnin, thermal stitch.

Vuoden 2021 ensimmäinen etäkässätapaaminen oli 23.1. Zoomissa

Tämäkin vuosi alkoi etätapaamisella. Tuija antoi meille virkkausvinkkejä ja opettelimme aloituksen ilman ketjusilmukoita sekä rivin aloituksen itsestään seisovalla pylväällä. Tutustuimme myös Huggi-tossujen virkkaukseen.