Tätä sivua täydennetään vähitellen!

Tällä sivustolla on koottuna Belgian Marttojen tapahtumat, jotka liittyvät viherasioihin ja kierrätykseen. Järjestämme mm. kasvienvaihtotapahtumia, kierrätyskeskusvierailuja sekä marttailtoja liittyen ekologisuuteen ja kiertotalouteen. Alasivulla näet menneitä tapahtumiamme näihin aiheisiin liittyen (vanhat tapahtumat lisätään tänne pikkuhiljaa). Lisäksi tulossa on oma sivunsa linkki- ja osoitevinkeille.

Marttojen teemana vuonna 2021 on kohtuullisuus: huominen arki rakentuu tämän päivän teoista. Voit lukea lisää aiheesta täältä.  #yksimaapalloriittää

Roskakävely Kraainemissa 7.11. klo 14.30

Oletko kyllästynyt kaduilla ja ojissa lojuviin roskiin ja haluaisit itse tarttua toimeen niiden vähentämiseksi?

Olen harrastanut “roskakävelyä” jo vuosia, ensin omaan pussiin ja nyt jo 9 vuoden ajan Interzan Citoyen Propre:na. Se tarkoittaa, että Interza antaa mm. säkit, roskapihdit ja huomioliivit sekä käy hakemassa täydet säkit pyydettäesä. Interzan toimialueella on jo melkein 500 Citoyen Propre:a, jotka säännöllisen epäsäännöllisesti keräävät roskia omaksi ilokseen.

Jos haluat kokeilla “roskakävelyä”, tule mukaan sunnuntaina 7.11. klo 14.30. Tavataan Kraainemin metroaseman edessä ja lähdetään sitten Kraainemin kunnan alueelle tekemään noin tunnin lenkki. Säävaraus niin, että kaatosateella tai kovin tuulisena päivänä ei kävellä, sillä säkkejä on mahdoton täyttää kovassa tuulessa. Minulla on runsaasti säkkejä, mutta vain yhdet pihdit, joita voi kokeilla. Jos asut Interzan toimialueella ja haluat jo etukäteen itse liittyä roskien keräilijöiden joukkoon ja saada sitä kautta omat välineet, se käy helposti Interzan nettisivuilla tämän linkin kautta: La Résistance Propre

Ilmoittautumiset osoitteeseen belgianmartat@hotmail.be

Terhi

Oletko kyllästynyt kaduilla ja ojissa lojuviin roskiin ja haluaisit itse tarttua toimeen niiden vähentämiseksi? Kokeillaan roskakävelyä, tarkemmat tiedot yllä.