Nämä ekomarttailuun liittyvät tapahtumat ovat kopioitu kyseisten vuosien kuvagallerioistamme, joissa ne myös edelleen näkyvät.

Puutarhapäivä Wezembeek-Oppemissa 11.5.2019

Kokoonnuimme Pian puutarhaan yhdessä Suomi-Klubin Viherpeukaloiden kanssa. Tänä keväänä aiheena oli laatikkoviljely.

Marttaillan 10.2.2019 aiheena oli Heviä ja hunajaa.

Heviosastossa Ritva esitteli kangaspusseja, joita hän oli tehnyt hedelmä- ja vihannesostoille. Taija puolestaan esitteli, miten mehiläisvaha ja kangas yhdistämällä saadaan kestävää suojaa elintarvikkeille. Yhdessä keskustelimme muovista kotitalouksissa. Lopuksi olimme järjestäneet pikkutavaroiden kirppiksen.

Retki kierrätyskeskukseen 2.6.2018

Lähdimme katsastamaan Televil-kierrätyskeskuksen uutta ilmettä Vilvoordeen.

Marttailta kierrätyksestä Belgiassa 20.3.2018

Taija Toratti esitteli meille keskustelun pohjaksi paikallisia kierrätyslaitoksia sanoin ja kuvin. Illan lopuksi pistimme pystyyn pikkutavaroiden kierrätystorin. Tori osoittautui hyväksi ideaksi ja jatkoimme sitä seuraavinakin marttailtoina.

Viherpeukaloiden ja Marttojen puutarhapäivä 10.6.2017

Korjausompelupaja garderobi 12.11.2017

Marttojen garderobi-ajatus kannustaa korjaamaan ja pitämään huolta vaatteista. Belgian Marttojen syksyisessä korjauspajassa korjattiin, paikattiin ja viimeisteltiin vaatteita marttojen tuomilla koneilla.

Korjausompelupaja Garderobi 16.10.2016

Brysselin merimieskirkon kirjatori on aina paikallisen suomalaisyhteisön suosikkitapahtumia. Tähän saumaan (!) tartuimme ja pistimme korjausompelupajan pystyyn kirkon Ateljee-tilaan. Paikan päällä martat ammattivahvistuksineen tekivät pieniä korjauksia ja neuvoivat kysyjiä käsityöpulmissa. Kävijöiden oli mahdollista tehdä myös itse omat korjauksensa paikalla olevilla ompelukoneilla ja saumurilla. Saimme sitten mekin osamme suosiosta ja kävijäsaldoksi tuli 35, vaikka tila oli hieman piilossa.