Vuoden 2021 kuvat ja tarinat ekotapahtumistamme.

Roskakävely 7.11. Kraainemissa

”Oletko kyllästynyt kaduilla ja ojissa lojuviin roskiin ja haluaisit itse tarttua toimeen niiden vähentämiseksi? Olen harrastanut “roskakävelyä” jo vuosia, ensin omaan pussiin ja nyt jo 9 vuoden ajan Interzan Citoyen Propre:na. Se tarkoittaa, että Interza antaa mm. säkit, roskapihdit ja huomioliivit sekä käy hakemassa täydet säkit pyydettässä. Interzan toimialueella on jo melkein 500 Citoyen Propre:a, jotka säännöllisen epäsäännöllisesti keräävät roskia omaksi ilokseen.”

Kuulimme Terhin kutsun ja seitsemän martan voimin lähdimme siistimään ympäristöämme. Aurinko kannatti tempaustamme eli sää oli mitä parhain kokoontua ulkoilemaan. Kaikille tuli hyvä mieli, kun saimme tavata toisiamme ja tehdä kestäviä tekoja ympäristön hyväksi!

Kasvienvaihtopäivä Stockelissa 16.5.2021

Vihdoinkin pääsimme tapaamaan toisiamme kasvotusten, tosin vielä maskit päällä turvallisesti. Kokoonnuimme Pia Niemisen luona ja onneksi sää soi meille mahdollisuuden kokoontua ulkona pihalla. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen kokonaan.

Kierrätysilta Jitsissä  29.4.

Koronan aikaan moni on varmasti ehtinyt siivota vaatekaappeja, mutta minne voi viedä poistotekstiilit? Ruokaa tulee laitettua tavallista enemmän, mutta mihin kananmunankuoret lajitellaan? Pohditko parhaita jätteen lajitteluvinkkejä ja ylipäätään jätteen vähentämistä?

Kiertotalous on yksi aikamme megatrendeistä, jonka ohjaa tulevaisuutta, kun luonnonvarat ja – resurssit ovat rajalliset. Jokainen tekee kotonaan tärkeää jätteen lajittelua ja kierrätystä päivittäin. On hyvä, että se sujuu mahdollisimman helposti ja oikein.

Taija Toratti kertoi siitä, mitä uutta Belgian kierrätyssysteemeihin on tullut sitten viime kerran, kun pidimme kierrätysillan. Aihe nostatti vilkasta keskustelua ja jaoimme ideoita sekä vinkkejä kierrätykseen. Ja nuo kananmunankuoret, ne menevät sekajätteeseen. Biolaitokset Belgiassa ovat mädätyslaitoksia, joten ne eivät pysty käsittelemään kananmunan kuoria. VINKKI: kuivaa ja murskaa kuoret ja levitä istutusten alle. Myös omaan kompostiin voi kuoret laittaa.

Maailman suurin marttailta 22.4. Jitsissä – Ekologiset tekstiilit ja tekstiiliteollisuuden innovaatiot!

Mitä vastuullisuus tarkoittaa tekstiiliteollisuudessa? Millaisia ovat tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutukset ja kuinka voin omilla valinnoillani edesauttaa kestävää kehitystä? Millaisia ekologisia tekstiilejä on jo markkinoilla ja millaisia innovaatioita on kehitteillä?

Heidi Era kertoi meille eri kuitujen ja kangaslaatujen ekologisuudesta ja Karoliina Rasi uusista tekstiili-innovaatioista!