15.5.2018 Marttailta – Taimiswap ja istutustalkoot

Kevään viimeinen marttailta. Istutimme 70-vuotislahjaksi saadut alppiruusut ja pihlajan. Kuuma päivä oli kääntynyt miellyttäväksi lämmöksi ja vietimme kauniin kesäisen illan Veteraanimajalla yhdessä puuhastellen, toiselle kuoppaa kaivaen 😉  ja tietty myös rennosti kahvitellen. Juhlista kun jäi vähän tarjottavaa. Erityismaininta illan leipurille raparperikeikauskakusta. Oli ihan superhyvää! Taimia tuli mukavasti vaihdettavaksi. Taimiswappia kannattaa kaikkien viherpeukaloiden harrastaa, siemenpusseista kun tulee monesti taimia yli oman tarpeen ja kotipihalta löytyy aina jotakin kaverille ylös kaivettavaa. Taas saadaan katsastaa kasvun ihmeitä.

Kiitos kaikille yhdistyksen jäsenille kuluneesta kaudesta!

6.5.2018 Yhdistyksen 70 v juhla Veteraanimajalla

Aamu toi tullessaan kevään kauneimman päivän. Aloitimme juhlan perinteisellä Marttalaululla, olipa se tällä kertaa oikein naulan kantaan; ”Päivä kun paistaa…”  Juhlatunnelmaan meidät nostivat Porvoon musiikkiopiston Mäntsälän toimipisteen opiskelijat; Riikka Mäkinen ja Elisa Honkonen,  Sarmannon, Kuulan ja Merikannon sävelin.

Tervetulotoivotuksen lausui yhdistyksemme puheenjohtaja, Maikki Peltola. Mäntsälän kirkkoherra Mikko Seppälän johdolla pohdimme jokainen tahollamme yhdistystoiminnan ja yhdessä tekemisen merkitystä Suomalaisille niin menneinä kuin tulevinakin vuosikymmeninä.

Kahvipöytä kantoi meille yhteistyön hedelmiä, suolaista ja makeaa. Kyllä oli osuneet maut kohdalleen!

Mikä mahtavinta, saimme paikalle todellisen kunniavieraan; Sirkka Haapaniemi, yhdistyksen perustajajäsen jaksoi tulla juhlimaan korkeasta iästään huolimatta,  nimittäin 102 vuotta piakkoin täyttymässä!

Kotimatkalle lähetimme vieraamme pienen muiston kera. Päätimme kädentaitoryhmässämme toteuttaa patalapputempauksen näin hiukan omalla tavallamme. Eli jokainen juhlavieras sai matkaansa valitsemansa patalapun muistoksi Martoista, juhlastamme sekä siitä mihin kaikki marttailu oikeastaan perustuu, yhdessä tekemisen iloon!

Kiitos kaikille vieraille muistamisesta, lahjoista, läsnäolosta ja lämpimästä tunnelmasta!

Kiitos kaikille leipureille ja kädentaitajille talkootyöstä!

 

27.4.2018 Veteraanimajan siivoustalkoot.  Kansallinen Veteraanipäivä muuten!

Perinteisestä kevätsiivouksesta ei laistettu, vaikka luontoäiti säikytteli vesisateella ja rakeilla, jopa jyräytti ukkonenkin jonkun kerran. YhdessäHautjärven Kylä ry ja metsästysseuran miesväen kanssa laitettiin pihapiiriä kuntoon ja siivoiltiin sisätiloissa. Päätteeksi kahvia voileipien ja pullan kera, ja hyvän mielen tietenkin 🙂 . Kiitos kaikille osallistujille! Kesä saa tulla!

 

14.4.2018 Retki Lapinlahden vanhaan sairaalaan

Lähdimme tutustumaan Lapinlahden vanhaan psykiatriseen sairaalaan, Helsinkiin. Meitä hemmoteltiin heti aamusta kauniilla, aurinkoisella kevätsäällä ja tietty hyvällä seuralla 🙂 .  Perillä odotti mielenkiintoinen kohde, innostava opas ja kiintoisa historia. Opastetun kierroksen jälkeen kahvittelimme viehättävässä kahvila Lähteessä, kuljeskelimme taidetta katsellen ja tekipä osa ostoksiakin sairaalan puodissa ja kirpputori Patinassa.

Kannattaa käydä tutustumassa Lapinlahden Lähteen sivuihin, jos jäi kiinnostamaan.

 

 

Jaa sivu