PINAATTINEN MIFU-PERUNAKIUSAUS (6 annosta)

KESÄKURPITSA-TOMAATTIKEITTO (4 annosta)

400g kesäkurpitsaa
3 kypsää tomaattia
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
öljyä
4dl kasvis- tai kanalientä
1 rkl rakuunaa tai basilikaa
2dl ruokakermaa
100g kevyttuorejuustoa (14%)
1,5 tl mustapippuria
(suolaa)

1. Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatit. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Kuullota kesäkurpitsaa, sipulia ja valkosipulia öljytilkassa kattilassa viitisen minuuttia. Lisää tomaatit ja silputut yrtit ja kuumenna vielä muutama minuutti.
3. Lisää kattilaan nestettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia.
4. Soseuta keitto, lisää kerma ja tuorejuusto ja pippuri. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.