Tietoa toiminnasta

Ilomantsin Marttayhdistys on Suomen vanhin maaseutuyhdistys. Keväällä1899 Ilomantsiin perustettiin oma osasto. Yhdistyksemme viettää 120 vuosijuhlaa kuluvana vuonna kuten keskusjärjestö Mattaliitto. Marttatyön aloitus syrjäisellä Itärajan kulmalla on ollut arvokas teko aikalaisilta, apteekkarin, pappien ja Möhkön ruukin rouvien ja paikallisten opettajien taholta.

Jäsenmäärä yhdistyksellämme oli 86 vuonna 2018. Toivotamme uudet jäsenet tervetulleiksi ideoimaan ja innostamaan jäseniä monimuotoiseen toimintaan.

Vuotuiseen toimintaan kuuluu:

  • ruoka – ja askartelukurssit
  • vaihtelevat teemaillat esim. elokuva, martanpäivä hupailut, teatteri, jouluinen tapaaminen
  • varainhankintana työapu juhliin ja tapahtumiin
  • osallistuminen seurakuntien, kunnan ja järjestöjen tapahtumiin esim. praasniekat, karhufestarit, vihmerät viikot, metsäleiripäivä
  • yhdistysten yhteinen puutarhapäivä, nokipannukahvit herkkuineen karhuareenalla, syksyinen kurssirysäys
  • osallistuminen P – K Martat tapahtumiin, Ilomantsin yhdistykset ovat ottaneet vastaan hankeprojekteja, uusimpia miesliesi, Perkekeskuksen kohtaamispaikat aikuinen / lapset sekä Satoa ja Iloa hanke.

Ilomantsin Marttayhdistys on toiminut aluksi koko Ilomantsin alueella jatkuen myöhemmin kirkonkylällä. Jäsenmäärä on vaihdellut alkuvuosikymmenten 20 – 50 jäsenestä 1920- luvulle tultaessa yli 200:aan. Tällöin alkoi muodostua kylien yhteyteen omia yhdistyksiä, enimmillään yhdistyksiä / kerhoja on ollut 34.  Yhdistys 50 – vuotta juhlajulkaisussa on 1948 vielä 212 jäsentä. Luku on ollut suurin v. 1924 – 316 jäsentä.

Yhdistyksemme KUNNIAJÄSEN Klaudia Rahikainen saavutti 13.2.2019 mainittavan arvoisen 106 vuoden iän. Yhdistyksemme juhlisti yli 50 vuotta Marttatoiminnassa ollutta jäsentään kukkalähetyksellä. Onnittelut ja hyvää vointia !

Jaa sivu