Tämän päivän tietoja:

Koronavirus sai joku viikko sitten alkunsa Kiinasta. Sairastuneita on Suomessakin runsaasti ja valtiovallan taholta on toimittu kokoontumisia ja liikkumista rajoittavien toimenpiteiden kautta ehkäisemään tartuntojen kuriin saamiseksi. 30.4.2020 Marttaliitto on taholtaan ilmoittanut tilaisuuksien perumiset martoilla.

6.5. on yhdistyksellämme ’rennompaa’ leivontaa. Srk.Eliassa on Marttailta, jossa teemme mahallaan malaajia yhdessä leipoen, paistaen ja lopuksi kahvitellen. Aloitamme klo 16.00 tehden taikinoita, tule mukaan klo 17.00 mennessä. Mukana myös leikekirja yhdistyksemme toiminnoista katseltavaksi. Tapahtuma peruuntui korona – viruksen vuoksi. S – postilla laitettiin tervehdys jäsenistölle ja ’mahallaan makaajien’ ohje. Kukaties joku innostui kotona leipomaan!

Martat 3 / 20, kts. siv. 54.  Kokoontumiset tauolla – Marttaliitto ohjeistaa, että touko – heinäkuulle suunnitellut yhdistysten kokoukset, tapaamiset siirretään tai perutaan ellei niitä kyetä järjestämään etäyhteyhsillä.

Olemme sopineet heinäkuun 26.pv martanpäiväretken perumisen Ritva Purhosen ja Tuula Hiltusen kanssa.

 

 

 

Ilomantsin 120-vuotisesta marttahistoriasta kertova kirja: RAJAN PINNASSA-AJAN ARMOILLA  120 vuotta marttojen työtä Ilomantsissa, kirjoittanut Laura Jetsu.

Marttajärjestön syntyidea nousi Karjalan kurjuudesta. Rajaseudun elinolojen alkeellisuus ja monenlainen puute herätti tarpeen tehdä asialle jotain. Martta-työ kotiutui itärajalle ja juurtui sinne. Toiminta on reilun sadan vuoden aikana muuttunut aina kunkin ajan tarpeita vastaavaksi. Ilomantsin Marttayhdistys juhlii 120 vuoden taivaltaan 2019.

Tilaukset osoitteeseen: ilomantsin. marttayhdistys@ gmail.com. Puhelin: 050 376 9824 Kirjan hinta 25.00€ + postitus.

Ilomantsissa kirjaa myy marttayhdistykset, Ilomantsin kirjakauppa, Ravintola Parppeinpirtti, Pogostan Sanomat ja Taitokeskus.