Tämän päivän tietoja:

Koronavirus sai joku viikko sitten alkunsa Kiinasta. Sairastuneita on Suomessakin runsaasti ja valtiovallan taholta on toimittu kokoontumisia ja liikkumista rajoittavien toimenpiteiden kautta ehkäisemään tartuntojen kuriin saamiseksi. 30.4.2020 Marttaliitto on taholtaan ilmoittanut tilaisuuksien perumiset martoilla.

Martat 3 / 20, kts. siv. 54.  Kokoontumiset tauolla – Marttaliitto ohjeistaa, että touko – heinäkuulle suunnitellut yhdistysten kokoukset, tapaamiset siirretään tai perutaan ellei niitä kyetä järjestämään etäyhteyhsillä.

 

Ilomantsin 120-vuotisesta marttahistoriasta kertova kirja: RAJAN PINNASSA-AJAN ARMOILLA  120 vuotta marttojen työtä Ilomantsissa, kirjoittanut Laura Jetsu.

Marttajärjestön syntyidea nousi Karjalan kurjuudesta. Rajaseudun elinolojen alkeellisuus ja monenlainen puute herätti tarpeen tehdä asialle jotain. Martta-työ kotiutui itärajalle ja juurtui sinne. Toiminta on reilun sadan vuoden aikana muuttunut aina kunkin ajan tarpeita vastaavaksi. Ilomantsin Marttayhdistys juhlii 120 vuoden taivaltaan 2019.

Tilaukset osoitteeseen: ilomantsin. marttayhdistys@ gmail.com. Puhelin: 050 376 9824 Kirjan hinta 25.00€ + postitus.

Ilomantsissa kirjaa myy marttayhdistykset, Ilomantsin kirjakauppa, Ravintola Parppeinpirtti, Pogostan Sanomat ja Taitokeskus, Pogostan kehysliike ja museotoimi Parppeinvaara / Möhkö.

Yhdistyksellämme on 14.7. alkaen ollut kirpputoripöytä no 22 Pogostan kirppiksellä. Tuotto kohdennetaan yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

19.9.20 P-K Marttojen vuosikokous Jns – Carelia sali – vuosikokous pienimuotoisesti, varsinainen tai varaedustaja, ei kahvittelua, ei ruokailua.

11.10.20 kirkkopyhä Kiteellä peruttu.

6.10.20 Toiminnan suunnittelu, klo 17 – 18.30. Paikka: Piirolan piha, Heli Hjälm mukana.

15.10.20 YHDISTYKSEMME MARTTAILTA Katri Valan Kulttuurikeskus klo 17.00 alkaen. Tutustumme laikekansioihin  ( 3 kpl ) Ilomantsin pitkän Marttahistorian ajoilta. Vapaata seurustelua. Iltakahvit. tervetuloa mukaan!!