Perinteikäs kalapäivä Mutalahden kylätalolla la 25.5. klo 10 – 13

Voiko hauesta saada ruodottoman fileen? Miten käsittelen mökkirannan

katiskasta löytyneen kalasaaliin? Miten tehdään  maistuvat kalapullat? Näihin ja muihin kalan käsittelyyn liittyviin kysymyksiin saat vastauksen tulemalla mukaan Mutalahden kylätalolla järjestetettävälle kalapäivälle 25.5. klo. 10-13. Tarjolla on myös kalaruokaa.

Tervetuloa mukaan oppimaan, maistelemaan ja jakamaan myös omat kokemukset ja vinkit!

 

 

Innostu ’Satolootasta’ jatkuu

Yhdessä toimien saimme Mustikkamäelle kolme erilaista satolootaa valmiiksi istutuksia ja kylvoä varten. Osa taimista ja kylvöistä voitiin jo tehdä harson alle suojaan, osa kasveista jäi vielä esikasvatukseen ja siirretään laatikkoon kun säät vielä lämpenevät.  Laatikot jäivät nyt Maukkulan marttojen hyvää hoitoon.

Seuraavan kerran tapaamme satolootalla ke 26.6 klo 17.00.  Kaikki mukaan katsomaan miten kasvit ovat päässeet alkuun.

 

 

Nyt alkaa villivihanneskausi !

Uuden  kasvukauden heräämistä on ihana seurata. Nokkonen, vuohenputki  ja maitohorsma nostavat jo päätään aurinkoisilla paikoilla ja käynnistävät näin villivihannesten sesonkikauden. Täydennä salaatteja luonnosta löytyvillä vihanneksilla, lisää niitä smoothieen tai hauduta teeksi. Alkukesän nuoret versot ovat myös parhaita kuivattavaksi tai pakastettavaksi talven vitamiinivarastoksi.

Tunnista varmuudella keräämäsi kasvit ja muista, että esim. puiden silmujen ja kerkkien kerääminen vaatii maanomistajan luvan.

 

 

Jaa sivu