Tämän päivän tietoja:

Eilen to 12.3. Pogostan Sanomat kertoi, että Pogostan hiihto on peruttu huonon lumitilanteen vuoksi tältä keväältä. Päivällä kuuntelimme päättäjien taholta, kuinka yli 500 henkilön tilaisuudet perutaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ok! ei hiihdon keittiötalkoita ei tule.

12.3. oli kotitalousluokassa virkistävä ja innostava ’Ilmastoruoka kurssi’ – kasvispainotteinen. 8 marttaa mukana.

28.3. la on Kino Mantsissa seurakuntien paastonajan seminaari klo 14.00 alkaen. Yhdistyksemme huolltaa sinne kahvitarjoilun, jonka Osuuspankki kustantaa. Tervetuloa hiljentymään seurakuntien yhteiseen tapahtumaan. PERUTTU!

18.4. la on piirin vuosikokous Joensuussa. Edustajina yhdistyksestämme varsinainen Reetta ja vara Pirjo. Pirjo myy yhdessä Mirja Karhapään kanssa ’Historia’ kirjaamme. mukaan tilaisuuteen voi osallistua halutessaan. Marika Hurskaista olemme esittäneet piirin hallitukseen ja Päivi Leinosta jatkamaan edelleen puheenjohtajana. PERUTTU!

12.4. on pääsiäisyönä kirkkokahvit ort. kirkossa. Maija Liisa kertoo tehtäväkuvasta vapaaehtoisille.PERUTTU!

Koronavirus sai joku viikko sitten alkunsa Kiinasta. Sairastuneita on Suomessakin runsaasti ja valtiovallan taholta on toimittu kokoontumisia ja liikkumista rajoittavien toimenpiteiden kautta ehkäisemään tartuntojen kuriin saamiseksi. 30.4.2020 Marttaliitto on taholtaan ilmoittanut tilaisuuksien perumiset martoilla.

6.5. on yhdistyksellämme ’rennompaa’ leivontaa. Srk.Eliassa on Marttailta, jossa teemme mahallaan malaajia yhdessä leipoen, paistaen ja lopuksi kahvitellen. Aloitamme klo 16.00 tehden taikinoita, tule mukaan klo 17.00 mennessä. Mukana myös leikekirja yhdistyksemme toiminnoista katseltavaksi.

 

 

 

Ilomantsin 120-vuotisesta marttahistoriasta kertova kirja: RAJAN PINNASSA-AJAN ARMOILLA  120 vuotta marttojen työtä Ilomantsissa, kirjoittanut Laura Jetsu.

Marttajärjestön syntyidea nousi Karjalan kurjuudesta. Rajaseudun elinolojen alkeellisuus ja monenlainen puute herätti tarpeen tehdä asialle jotain. Martta-työ kotiutui itärajalle ja juurtui sinne. Toiminta on reilun sadan vuoden aikana muuttunut aina kunkin ajan tarpeita vastaavaksi. Ilomantsin Marttayhdistys juhlii 120 vuoden taivaltaan 2019.

Tilaukset osoitteeseen: ilomantsin. marttayhdistys@ gmail.com. Puhelin: 050 376 9824 Kirjan hinta 25.00€ + postitus.

Ilomantsissa kirjaa myy marttayhdistykset, Ilomantsin kirjakauppa, Ravintola Parppeinpirtti, Pogostan Sanomat ja Taitokeskus.

 

 

Jaa sivu