Ilomantsin Pahkavaaran Marttayhdistys ry

Tervetuloa marttailemaan mukavassa seurassa!

Tietoa toiminnasta

 

Puheenjohtajan sanat:

Yhdistyksemme koti on Iknonvaarassa, mutta jäseniä meidän terhakassa pienessä yhdistyksessämme on myös muualta Ilomantsista ja Ilomantsin ulkopuolelta.

Helmikuussa pidämme vuosikokouksen ja vuoden mittaan pyrimme kokoontumaan kerran kuukaudessa.

Kokouksemme ovat vapaamuotoisia ja kodikkaita. Kahvin juonnin lomassa iloinen puheensorina siivittää asioiden käsittelyä. Yhdistykseemme voit tulla tutustumaan ilman velvoitteita?

Kevättalvella osallistumme Iknonvaaran koulun, kylätoimikunnan ja ev.lut. seurakunnan kanssa yhteiseen yhteisvastuujuhlaan Iknonvaaran koululla. Koulukkaat ja kyläläiset pääsevät kilvan huutamaan yhdistyksemme jäsenten leipomia monenlaisia makoisia herkkuja perinteisessä huutokaupassa yhteisvastuuhengessä.

Syksyllä osallistumme Ilomantsin alueen marttojen yhteiseen Kurssiryssäykseen Pogostan yläkoululla.

Kurssiryssäys koostuu erilaisista teemapajoista. Joka kerta herkuttelemme toinen toistaan herkullisimmilla itse valmistetuilla kurssituotoksilla.

Kerran vuodessa yhdistyksellämme on kokkikurssi, josta ammennamme uutta tietoa uusista ja jo tutuistakin raaka-aineista ja ruoista.

Osallistumme erilaisiin mukaviin talkoisiin yksin tai yhdessä toisten alueemme yhdistysten kanssa. Jäsenyytemme ei velvoita talkoilemaan. Mutta täytyypä sanoa: ”Meillä kaikilla oli niiiin mukavaa…”

Marttailtojemme teemat? Jäsenemme ehdottavat meille kiinnostuksen kohteita iltojen teemaksi tai joku voi jakaa omaa osaamistaan toisten iloksi. Meillä on ollut mm. perinneleivontaa, sohvamatka maailmalle, havuseppeleiden punomista, retkeilyä, yrityksiin tutustumista, lauluiltoja, vanhojen historiallisten pöytäkirjojen lukemis -ilta jne. Teemat eivät rajoita, pääasia on yhteinen iloinen marttailuhenki?

Yhteityötä teemme jo aiemmin mainittujen tahojen (Iknonvaaran koulu ja kylätoimikunta, Ilomantsin ev.lut srk) lisäksi Pogostan yläkoulun ja lukion, Ilomantsin alueen muiden marttayhdistysten, Iknonvaaran metsästysseuran sekä lukuisien yritystoimijoiden kanssa erilaisissa tapahtumissa.

Tervetuloa mukaan mukavaan marttailu seuraan!